İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın depremin ardından AFAD'ı aradığı fakat dönüş yapılmadığı sözlerine yanıt vererek “Bu yaşananları siyasete çekmeye çalışmak ve siyasi malzeme haline getirmek, ne kadar doğru; kamuoyunun takdirine bırakıyor, Allah’a havale ediyoruz” dedi.

İsmail Çataklı, Mansur Yavaş'ın AFAD'a ilişkin sözlerine yanıt verdi: Allah'a havale ediyoruz

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın AFAD’a yönelik “Depremden sonra AFAD'a haber gönderdim. Telefonda bize dönmemeye başladılar” sözlerine yanıt verdi.

DHA'nın aktardığına göre, Hatay Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’nde konuşan Çataklı, “Bu yaşananları siyasete çekmeye çalışmak ve siyasi malzeme haline getirmek, ne kadar doğru; kamuoyunun takdirine bırakıyor, Allah’a havale ediyoruz. Hiç olmazsa burada çalışan ekiplerin emeğine saygılı olunmasını bekliyoruz” dedi.

Çataklı, 81 il valiliklerine yazı gönderildiğini ve tüm ekiplerin sevk edilmesini istediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"ANKARA’DAKİLER NASIL ULAŞAMADILAR BİLEMİYORUZ"

“Bunun sonucunda deprem bölgesinde hiçbir ayrım gözetmeksizin 636’sı ulusal, 181’i uluslararası sivil toplum kuruluşları, 10 binlerce gönüllü afet bölgelerine ulaşmıştır. Ankara’dakiler nasıl ulaşamadılar bilemiyoruz. Buradaki tüm ekipler canla başla çalıştılar ve hala da devam ediyorlar. Bir can bile kurtarmak için mücadele edilen yerlerde siyasetten daha önemli işler var. Bir an önce yaraların sarılması, insanların güvenli ve huzurlu hayatlarına dönmesi için yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Sel felaketlerini yaşandığı Adıyaman ve Şanlıurfa’da da çalışmalar sürüyor.”

"SALGIN OLDUĞUNA DAİR YALAN AÇIKLAMA"

Çataklı, Hatay’da büyük bir salgın olduğuna ilişkin açıklamaların gerçeği yansıtmadığını öne sürerek “Maalesef bir siyasi parti destekli sağlık alanında yalan üzerinden yapılan bir provokasyon ile karşı karşıyayız. Biz böyle büyük bir afet karşısında insanlarımıza herkesin yardım etmesi için tüm çağrılarımızı yaparken ve onlara destek verirken, Hatay’da büyük bir salgın olduğuna dair yalan bir açıklamada bulunuldu. Hatay genelinde yaşam alanlarını tamamına su veriliyor ve klorlama işlemleri yapılıyor” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, dün teke Tek programında Fatih Altaylı'nın sorularını yanıtlamıştı.

Yavaş, Maraş merkezli depremlere ilişkin "Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin 06.20'de depreme hazır olduklarını" söylemişti. AFAD'ın telefonlarına yanıt vermediğini söyleyen Yavaş, "AFAD'a haber gönderdim. Telefonda bize dönmemeye başladılar. Sonra ekipleri gönderdik. Arkalarından biz gittik gördük, gerçekten çok korkunç bir durum vardı. Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş'ta tablo kötüydü. Elbistan da öyle" demişti.