BirGün’e konuşan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Odatv Editörü Fethi Yılmaz, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve OdaTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız hakkında verilen gözaltı kararına tepki gösterdi

İsmail Dükel ve Müyesser Yıldız’ın gözaltına alınmasına tepki: Boyun eğmeyeceğiz

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile Odatv Editörü Fethi Yılmaz, gazetecilerin gözaltına alınmasına ilişkin BirGün’e değerlendirmelerde bulundu.

Soruşturmanın içeriğine dair bilgiyi ilk olarak Sabah gazetesinden öğrendiklerine dikkat çeken Yılmaz, “Sabah gazetesinde Müyesser Hanım’ın kişisel telefonundan bir takım konuşmalar yaptığı ama yazılarında yazmadığını öğrendik” dedi.

Yaşananların rutin bir gazetecilik faaliyetinden ortaya çıktığının altını çizen Yılmaz, gazetecilerin her gün onlarca telefon görüşmesi yaptığını hatırlattı.

'GAZETECİLİK FAALİYETİ ŞUÇ OLARAK LANSE EDİLİYOR'

Bir gazetecilik faaliyetinin suç olarak lanse edildiğinin altını çizen Yılmaz, “Müyesser Hanım hakkında yazmadığı bir haberden dolayı neden yazmadığı konusunda bir soruşturma yürütülüyor. Müyesser Hanım hükümete yakın isimler tarafından hedefe alındı. Gözaltına alınan gazeteciler gidip ifade verebilirlerdi, ancak evleri basılarak gözaltına alındılar” diye konuştu.

Henüz ifadesi alınmayan Müyesser Yıldız hakkında suç yaratma girişimi olduğunu söyleyen Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

“Barışlar da benzer şekilde tutuklandılar. Müyesser Hanım da Barışlar da yaptıkları gazetecilik faaliyetler nedeniyle hedef haline geldi. Bu soruşturmalar, gazetecileri susturmak için devam ettiriliyor. Odatv yoluyla diğer gazetecilere de göz gözdağı verilmek isteniyor.”

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'

Merdan Yanardağ ise gazeteciler hakkında saçma bir suçlama olduğunu vurguladı. Soruşturmanın kasım ayında başlatıldığını söyleyen Yanardağ, “Bize söylenen İsmail Dükel’in, Müyesser Yıldız’la yaptığı konuşmalardan dolayı alındığı. Yıldız’dan alınan bilgilerin başka bir yere verilip verilmediği inceleniyormuş. Böyle bir operasyona anlam veremiyoruz” şeklinde konuştu.

Bu operasyonla Tele1 ve bağımsız medya organlarına gözdağı verilmek istendiğine dikkat çeken Yanardağ, şunları söyledi:

“AKP’nin zayıfladığı bir döneme denk geldi. Bu pozisyon kaybını daha fazla siyasal şiddet uygulayarak değerlendiriyorlar. Bu soruşturmanın komik ve mesnetsiz olduğunu düşünüyorum. Soruşturma dosyasının ciddiye alınmaması gerekiyor. Biz işimizin başındayız boyun eğmeyeceğiz ve susmayacağız.”

Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel, ve daTV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız bugün sabah saatlerinde gözaltına alınmıştı.