Gazeteci İsmail Saymaz, daha önce izlemeyi düşündüğünü belirttiği AKP'nin 'vizyon' toplantısına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Gazetecilerin etkinliğe davet edilmesine ilişkin "Bir haber takibi olmaktan çıktı, muhalif diye tanımlanan gazetecilerin de AK Parti'nin açılımının parçasıymış gibi anlatılmaya başladı" değerlendirmesini yapan Saymaz, "Biz AK Parti'nin açılımının parçası değiliz. Cuma günü bu etkinliğe katılmayacağım" dedi.

İsmail Saymaz, AKP'nin davetine katılmayacağını duyurdu

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, daha önce katılmayı düşündüğünü ifade ettiği AKP'nin davetine katılmama kararı aldığını duyurdu.

Saymaz, dün Halk TV'de yayınlanan 'Söylemesem olmaz' isimli programda, bütün siyasi partilerin eylem ve etkinliklerini takip etmeye çalıştığını belirterek, "Birden iktidar yanlısı gazetecilerde şöyle bir tutum başladı; işte AK Parti bir açılım yapıyor, bu açılımın sonucu olarak muhalif gazetecilerden bir kısmı davet ediliyor. Sanki gazeteciler onu takip etmeye gelmiyorlar da, sanki aslında gazeteciler de programın bir parçasıymış gibi, AK Parti'nin yatırım tasarruflarından biriymiş gibi anlatmaya başladılar. Bunu AK Parti'nin bir açılımı gibi, muhalif diye tanımlanan bu gazetecilerin programı izlemek üzere gelen insanlardan çok seyirlik bir unsurmuş gibi davet edildiklerini anlatmaya başladıklarını gördüm" dedi.

"HABER TAKİBİ OLMAKTAN ÇIKTI"

"Hatta bir iktidar yanlısı kanalda bu bir lütuf gibi tartışmaya bile şahit oldum" diyen Saymaz, şunları söyledi: "Yani sizin dua ettiklerinizi biz elimizin tersiyle itmiştik. Bir haber takibi olmaktan çıktı, muhalif diye tanımlanan gazetecilerin de AK Parti'nin açılımının parçasıymış gibi anlatılmaya başladı. Biz AK Parti'nin açılımının parçası değiliz. Çalıştığımız iş yerlerine adeta müsadere edildi, Doğan Grubu'nun patronu grubu satmaya zorlandı, bizlere yazı yazma/ yorum yapma baskıları uygulandı. Bazılarımız doğrudan atıldı, bazılarımız ayrılmak zorunda kaldı. AK Parti'ye rağmen gazetecilik yapmaya devam ettiler. Şimdi gazeteciler, neden AK Parti'nin bu türden bir açılımının parçası olsunlar ki?"

Saymaz, AKP iktidarı döneminde yüzlerce gazetecinin soruşturmaların hedefinde olduğunu, birçok gazetecinin tutuklandığını belirterek, "AK Parti, kendisi gibi olmayan, kendisine hak vermeyen basın organlarını ve orada çalışan gazetecileri adeta sert bir yaptırımla cezalandırdı. Şimdi onlardan bir kısmını, sözde açılımının bir unsuru gibi sahneyi doldurmak istiyor. Bizim bu sahnede yer almamız mümkün değil. Dolayısıyla cuma günü bu etkinliğe katılmayacağım" diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

AKP, 28 Ekim’de Ankara Arena Spor Salonu’nda düzenlenecek toplantıya uzun yıllardır iktidar tarafından etkinliklere çağırılmayan Nevşin Mengü, İsmail Saymaz, Özlem Gürses, Çağlar Cilara, İsmail Küçükkaya, Fatih Portakal, Ertuğrul Özkök, Taha Akyol gibi isimlere davet göndermişti.

halktv.com.tr yazarı İsmail Saymaz, T24'e yaptığı açıklamada, "Ben zaten daha önce MHP mitingini de yerine izlemiştim sadece muhalif partilerin organizasyonların değil. Gidebildiğim bütün organizasyonları izlemeye çalışıyorum bir gazeteci olarak. Seçim döneminde zaten bir Ak Parti mitingini izlemeye niyetliydim. Bugün davet oldu onu da gidip izlemeyi düşünüyorum" demişti.

Özlem Gürses, aylar öncesinden planlanan bir programı olduğu için davete katılamayacağını ancak bir kez daha davet gelmesi durumunda olumlu cevap vereceğini söylemişti.

Çiğdem Toker ise, "Ben iktidar yanlısı olmayan gazetecilerin 'davet' edilmesinin anlamlı bir strateji değişikliği falan değil, basbayağı bir pragmatizm olduğunu düşünüyorum. Bu toplantıya katılmamın iktidar açısından meşruiyet devşirme aracı olarak kullanılacağı kanısındayım. O nedenle katılmayacağım" demişti.

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, AKP'nin davetini samimi bulmadıklarını belirterek, "Halk TV’ye yapılan kurumsal davete teşekkür ederek bu toplantıya katılmayacağımızı bildiriyoruz" açıklamasını yapmıştı.