Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kendisine küstüğünü belirtmişti. "Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı kampanyasından sonra bahçesinde elma toplarken ben IŞİD'i yazıyordum" diyen Saymaz, "Benim sadece yargılandığım davaların sayfa tutarı İnce'nin okuduğu kitapların 3 katıdır" dedi.

İsmail Saymaz'dan Muharrem İnce'ye cevap: Yalan söylüyor, iftira atıyor

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin kendisine küstüğünü belirten İsmail Saymaz, İnce ile arasında yaşananlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Halk TV'de Konuşmasak Olmaz programında Muharrem İnce hakkında "Yalan söylüyor, iftira atıyor, kara çalıyor. İnce'nin benim gazeteciliğimi bu şekilde ağzına alabilecek bir vasfı yok. Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı kampanyasından sonra bahçesinde elma toplarken ben IŞİD'i yazıyordum" diyen Saymaz, "Benim sadece yargılandığım davaların sayfa tutarı, Muharrem İnce'nin okuduğu kitap sayfa sayısının 3 katıdır" sözlerine yer verdi.

Saymaz'ın açıklamaları şu şekilde:

"Ben şahsi olarak Muharrem İnce'ye sempatisi olan biriydim. Ben bir yıldır ara ara arıyorum, açmıyor. Ama kendisi mesaj atıyor sonra. Tuhaf bir tutum içerisindeydi. 20 Şubat'ta bana depremle ilgili bir klip attı, aradım; yine açmadı. Ben de kendisine mesaj attım. Dedim ki: 'Küsmüşsün galiba. 'Telefonunu kendisi kullanıyor. Bunun üzerinde 10 gün geçti, Nevşin ve Fatih'e de küsmüş. Ben de paylaşımda bulundum. Benim telefonumu açmıyor, Ahmet Hakan arayınca anında açıyor ama. Sonra kendisi Fatih Altaylı'yı arıyor. Benim ile ilgili bir gerekçe bulmuş. Benimle ilgili ne olduğunu anlatamamış. Gerekçe şu: 'Saymaz'ı bir partinin gazetecisi olarak görüyorum. Kendisi CHP Basın Sözcüsü olduğu için işim olmaz.'

Muharrem İnce cumhurbaşkanlığı kampanyasından sonra bahçesinde elma toplarken ben IŞİD'i yazıyordum. Muharrem İnce yaban otları yolarken ben tarikatlarla mücadele ediyordum. Benim sadece yargılandığım davaların sayfa tutarı, Muharrem İnce'nin okuduğu kitap sayfa sayısının 3 katıdır. Muharrem İnce CHP'lilerle hesabını bizim üzerimden görmeye çalışırsa hesap yapar" ifadelerine yer verdi.

"MUHARREM İNCE BANA KÜSTÜ"

Saymaz, İnce ile aralarındaki duruma dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak "Muharrem İnce bana da küstü. Fakat neden küstü, hangi aşamada küstü, onu anlayamadım. Arıyorum, açmıyor. Bir siyasetçinin, hele hele Cumhurbaşkanı adayının gazeteciye küsmesi çok tuhaf" ifadelerini kullanmıştı.