Gazeteci İsmail Saymaz, Halk TV ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi
İsmail Saymaz, Halk TV'den ayrıldı

Gazeteci İsmail Saymaz, yaklaşık 20 aydır çalıştığı Halk TV ile yollarının ayrıldığını duyurdu.

Twitter hesabından açıklama yapan Saymaz, “Bugün itibariyle Halk TV ile yollarımız ayrıldı. Yaklaşık 20 aydır omuz omuza çalıştığım Halk TV emekçilerine ve sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.” dedi.

SÖZCÜ TV'YE GEÇTİ

Sözcü TV Genel Müdürü Alişer Delek, twitter'dan yaptığı duyuruda İsmail Saymaz'ın Sözcü TV'ye geçtiğini bildirdi. Delek, Sevgili arkadaşım, son dönemin en iyi muhabir/gazetecisi @ismailsaymaz aramıza hoşgeldin. Seninle daha da güçlü olacağımız kesin. @szctelevizyonu'ndan gözünüzü alamayacaksınız…" dedi. 

HALK TV'DEN SAYMAZ AÇIKLAMASI

Halk TV tarafından yapılan açıklamada, Saymaz'ın sözleşmesi bitmeden ayrıldığı bildirildi. Açıklamada, kurumun Saymaz'ın başka bir mecraya geçme kararını etik bulmadığını kaydedildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Halk TV çalışanlarından İsmail Saymaz Ağustos ayına kadar geçerli sözleşmemiz olmasına rağmen bir başka grupla anlaştığını belirterek dün itibariyle Halk TV Ailesi’nden ayrılmak istediğini tarafımıza bildirmiştir.

Kendisine sözleşmemizi hatırlatıp Ağustos ayında ayrılabileceğini söyledik. Bunu kabul etmeyince seçim sonrasında ayrılmasını talep ettik.

Fakat Saymaz bu önerilerimizi de kabul etmedi ve bir süredir görüşme halinde olduğu kuruma gitmek için HALK TV'den ayrılmakta ısrar etti.

Bu tutumu hiç profesyonelce ve etik bulmadığımızı ifade etmek isteriz.

Halk TV yoluna kararlılıkla devam edecektir. Saymaz’ın da yolu açık olsun."