İsmailağa Cemaati’ne bağlı İslami İlimler Akademisi’nin müfredatı açıklandı. Cemaat öğrencilere akademiye kaydolabilmek için “Liseyi dışarıdan bitirin” telkininde bulundu

İsmailağa Cemaati liderinden öğrencilere talimat

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Türkiye’de, “Marifet Derneği” adıyla birçok ilde öğrenci yurdu açan Nakşibendi geleneğinin ülkedeki en etkin grubu olan İsmailağa Cemaati’ne bağlı İlkseç Vakfı’nın İmam-ı Azam İslami İlimler Akademisi’nin yeni dönem ders müfredatı açıklandı. Cemaat lideri Ali Ulvi Uzunlar, okullarına kayıt olacak öğrencilerin yaşıtlarına oranla avantajlı olacağını iddia ederek, öğrencilere liseyi dışarıdan bitirme önerisinde bulundu.

Tartışmalı isimlerin kitapları kaynak
Vakfın internet sitesinde, Arapça dil eğitimi ve İslami ilimler alanında eğitim vereceği belirtilen akademinin kaynak kitapları da paylaşıldı. “Yardımcı kaynaklar” adı altında paylaşılan kitaplar arasında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın avukatlığını yapan Ahmet Özel’in ve cinsel saldırılara maruz kalan kadınlara yönelik, “Kadınlar dışarı çıkmazsa tecavüz de olmaz” ifadelerini kullanan Ebubekir Sifil gibi isimlerin kitapları da yer aldı.

ismailaga-cemaati-liderinden-ogrencilere-talimat-336221-1.Toplumun ihtiyacına cevap veriyor
Arapça dil eğitimi ve İslam ilimleri alanlarında eğitim vereceği duyurulan okulun tanıtım broşüründe, “Kuran ile hayat bulan bir nesle doğru” ifadeleri yer aldı. İsmailağa Cemaati’nin lideri Ali Ulvi Uzunlar ise akademinin sosyal medya üzerinden paylaşılan tanıtım videosunda, toplumun ihtiyacına cevap verme amacı taşıdıklarını iddia ederek, “Öğrencilerimiz hem Kuran öğreniyor hem de ahlaklı birey olmak yolunda büyük adım atıyorlar” diye konuştu.

Lise çağına gelen öğrencilerin kabul edildiği akademinin eğitim süresinin ise altı yıl olacağı öğrenildi. Gerici vakfın sitesinde, akademide öğrencilere ilk iki yıl Arapça eğitimi verileceğinin bilgisi yer alırken, üçüncü yılda Kuran eğitimi alacak öğrencilerin, “Kuran alimi” olarak akademiden ayrılabileceği kaydedildi.

Liseyi dışarıdan bitirin
İmam-ı Azam İslam İlimler Akademisi’nin, Millî Eğitim Bakanlığı’nca denkliği olmaması nedeniyle, buradan ‘mezun’ olan öğrenciler lise öğrenimlerini tamamlamamış kabul edilirken, “Kadim usullerle dini eğitim” öğretileceği ve “ahlaklı birey” yetiştirileceği iddiası taşıyan akademiye kayıt olan öğrencilere bu konuda öneri İsmailağa Cemaati lideri ve gerici vakfın kurucusu Ali Ulvi Uzunlar’dan geldi. Uzunlar, akademiye kayıt olan öğrencilere liseyi dışarıdan bitirme önerisinde bulunarak, “Böylelikle yaşıtlarınız lise öğrenimi görürken, siz hem liseyi bitirecek hem de Kuran öğreneceksiniz” ifadelerini kullandı.

***

160 bin öğrenci açık liseye
Geçtiğimiz günlerde açıklanan Temel Öğretimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) Sınavı sonuçlarının ardından tercih yapmayan öğrencilerle birlikte 257 bin öğrenci örgün eğitimin dışında kaldı. MEB müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada bu öğrencilerin önemli bir kısmının özel liselere kaydolacağını söylemişti.
Buna karşın geçen sene özel liselerde 1’inci sınıfa giden veya hazırlık okuyan öğrencilerin sayısı 97 bindi. Bu rakamlara baktığımızda yaklaşık 160 bin öğrencinin gelecek eğitim-öğretim yılında açık liseye kaydolacağı anlaşılıyor.