İsmailağa tarikatı, ölen liderleri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine kadınların katılmamasını istedi. Tarikat tarafından yapılan açıklamada, Ustaosmanoğlu’nun kadınların cenazelere katılmasına 'razı olmadığı' ifade edildi. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ise yayınladığı taziye mesajında Ustaosmanoğlu’ndan ‘manevi rehber’ olarak söz etti.

İsmailağa tarikatından Ustaosmanoğlu’nun cenazesiyle ilgili açıklama: Kadınlar gelmesin
Erdoğan, Ustaosmanoğlu'nu ziyaret etmişti.

İsmailağa tarikatı, ölen lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesiyle ilgili gerici bir açıklama yayınladı.

Tarikatın sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada, kadınların Ustaosmanoğlu’nun cenazesine katılmamaları istendi.

“Mahmut Efendi Hazretlerimizin [Mahmut Ustaosmanoğlu] hanımların cenazelere katılmalarına razı olmadığı kesin olarak bilinen bir husustur” ifadelerini kullanan İsmailağacılar, bu ‘hassasiyete’ dikkat edilerek kadınlardan cenazeye katılmamalarını ‘rica’ etti.

İsmailağa lideri Mahmut Ustaosmanoğlu tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında öldü. Ustaosmanoğlu’nun 24 Haziran Cuma günü gömüleceği duyurulmuştu.

ismailaga-tarikatindan-ustaosmanoglu-nun-cenazesiyle-ilgili-aciklama-kadinlar-gelmesin-1032329-1.

ERDOĞAN’A GÖRE ‘ÜLKEMİZİN MANEVİ REHBERİ'

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından yayınladığı taziye mesajında, "Ömrünü İslam'a vakfeden, ülkemizin manevi rehberlerinden Mahmut Ustaosmanoğlu Hocaefendi'ye Cenab-ı Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, talebelerine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.