İsmailağa Cemaati dün gece ‘seçim kutlaması’ adı altında Nesin Vakfı’nın yanında toplanarak provokasyonda bulundu. Nesin Vakfı yöneticisi Cihangiroğlu, jandarmanın ‘Bu tür kutlamalar normal her yerde var’ sözleri ile provokasyonu önemsemediğini belirterek çocukların korktuğunu, nöbet tuttuklarını söyledi.

İsmailağa’nın Nesin Vakfı provokasyonu ‘normal’miş!

İsmail ARI 

İstanbul Çatalca’da İsmailağa Cemaati üyeleri dün Nesin Vakfı’na yönelik provokasyonda buldu. Nesin Vakfı’nın yanında toplanan cemaat üyeleri, vakfa yönelik tehditler savurdu ve yüksek sesle ilahiler açarak havai fişeklerle seçim kutlaması yaptı.

Öte yandan Nesin Vakfı’ndaki çok sayıdaki çocuğun cemaat üyelerinin provokasyonları nedeniyle korkuya kapıldığı belirtildi. Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, dün gece yaşananları BirGün’e anlattı. “Dün yani, 28 Mayıs akşamı saat 20.00’de ben evdeyken üniversiteli gençlerimizden biri aradı. Vakfımızın yanına yerleşen İsmailağa Cemaati mensuplarının tezahürat yaptıklarını, yüksek sesle müzik çaldıklarını tekbir sesleri eşliğinde silah patlattıklarını söylediler. Saat 20.30 gibi sınırımız boyunca yürüdüm. Video kaydını da açtım. Kalabalığa yaklaştığımda birinin aracının bagajına bir şeyler koyduğunu gördüm ve yanı başındaki çocuk ‘bu kurusıkı mı?’ diye sordu. Kayıtta da mevcut. Bir süre sonra her yerden silah sesleri geldi ve yanı başımızda havai fişekler patladı. Bitişiğimizdeki Rabıta Vakfı havai fişekler ve kuvvetle muhtemel silahlar patlatmaya başladılar. O gürültüde ayırt etmek mümkün değildi” dedi. 

MARŞLAR DİNLETTİLER, JANDARMA ‘NORMAL’ DEDİ

Çocukların korku içinde uyandığını belirten Cihangiroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bir süre sonra sınırımıza geldiğimde belli ki özel bir ses sistemine sahip arabalarını kapıları açık halde bizim çitimize bitiştirip son ses mehter marşı ve başka müzikler açtılar. Bir taraftan da havai fişekler ve başkaca patlama sesleri geliyordu. Yirmi kadar adam havai fişeklerini bize yönlendirilmiş vaziyette patlatmaya devam ettiler. Seslendim ama beni duymadılar. Bir ara fişekleri bitip müzik susar gibi oldu, bu sırada bir daha seslendim ‘kim var orada, bakar mısınız?’ dedim. ‘Konuşma lan, git işine, konuşma lan geri zekalı, adamın canını sıkmayın’ şeklinde tehditkar konuşmalar ve başkaca küfürler savurdular. Bu sırada jandarmayı ve Ali Nesin’i aradım sonra birkaç gazeteciyi arayıp mesaj attım. Saat ancak 22.00 civarında jandarma geldi. Jandarma ‘Bu tür kutlamalar normal her yerde var’ dedi. ‘Her yerde silah patlatıyorlar’ Minvalinde açıklamalar yaptı. 

Söz konusu şahıslar tehditkar sözleri olan müzikler çalıyordu. ‘Ölünüzü dirinizi, bir gün teker teker, bir gün hepinizi bayraksızlar bayraksızlar’ gibi ifadelerin yer aldığı müzikleri dinlettiler bize. Jandarma ile bu şahısların konuşmalarının tamamını dinledim. Tüm bu gürültüyü bizleri rahatsız etmek için yaptıklarını açıkça beyan ettiler. Vakfın başındaki Murat denen zat jandarmaya, ‘Umurumuzda değil, rahatsız olsunlar, yeter ki siz olmayın’ dedi. Sonra bir kısmı söylene söylene araçlara doluşup gittiler.  Kendi güvenlik görevlimiz ve gençlerle gece yarısına kadar bekledik.”

DAHA ÖNCE DE SALDIRMIŞLARDI

İsmailağa Cemaati üyeleri daha önce de jandarmanın gözü önünde Nesin Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu’na saldırarak darp etmişti. Darp raporu alan Cihangiroğlu, salgınlardan şikayetçi olmuş ama savcılık takipsizlik kararı vermişti. 

İsmailağacılar 2021’de, “İş adamlarımız var ve hepsinin cebinde ruhsatlı silah var. İş başka noktalara gitmesin. Piyasa karışmasın yani” diyerek Nesin Vakfı yöneticilerini tehdit etmişti.