İstanbul Maltepe’de ‘arazi anlaşmazlığı’ yüzünden çıktığı iddia edilen silahlı çatışmada ölen üç kişiden biri olan Uğur Köroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve suç örgütü lideri Sedat Peker ile fotoğrafları çıktı. MHP Maltepe İlçe Örgütü, Köroğlu’nun ölümünün ardından “Ülküdaşımız vefat etti” şeklinde paylaştım yaptı. Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yapılan yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik’in vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davanın sanıklarından biri olan Köroğlu için “Sedat Peker’in adamı” deniliyordu. Öte yandan, Uğur Köroğlu'nun öldürüldüğü çatışmaya ait görüntülerin kaybedildiği ortaya çıktı.

İsmi Sedat Peker’le anılan şahıs, Maltepe’de öldürüldü: Bahçeli’yle fotoğrafı da var

İsmi yurt dışında bulunan suç örgütü lideri Sedat Peker’le anılan Uğur Köroğlu adlı şahıs, İstanbul’da çıkan ‘arazi çatışmasında’ öldürüldü.

İstanbul’un Maltepe ilçesine bağlı Başıbüyük Mahallesi'nde Mevlüt Mesut Bilgin'e ait araziye dün saat 16.30 sıralarında gelen 3 kişi, iddiaya göre arazi anlaşmazlığı yüzünden Mevlüt Mesut Bilgin ile tartışmaya başladı.

DHA’nın aktardığına göre tartışma, silahlı kavgaya dönüştü. Kavgada arazinin sahibi olduğu belirtilen Mevlüt Mesut Bilgin ile buraya gelen Metin Gökhan Ocakçı, Uğur Köroğlu ve Batuhan Ş. silahlardan çıkan kurşunla yaralandı.

VURULDUKTAN SONRA HASTANEYE KALDIRILDILAR

İhbar üzerine olay yerine sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Mevlüt Mesut Bilgin ile Metin Gökhan Ocakçı Kartal Dr. Lütfi Kırdar Şehir Hastanesi'ne, Uğur Köroğlu ve Batuhan Ş. ise Sağlık Bilimleri Üniversitesi Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Mevlüt Mesut Bilgin, Metin Gökhan Ocakçı ve Uğur Köroğlu yapılan müdahalelere rağmen hayatlarını kaybetti. İki bacağından vurulan Batuhan Ş.'nin hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Polis, olay yerinde inceleme yaptı. Kavganın çıktığı yerde çok sayıda boş kovan ile birlikte silah bulundu. Polis, silaha incelemek üzere el koydu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

18 AYRI SUÇ KAYDI VAR

Öldürülen Uğur Köroğlu'nun 18, Mevlüt Mesut Bilgin'in 17, Metin Gökhan Ocakçı'nın 13 suç kaydı olduğu öğrenildi.

Uğur Köroğlu'nun ismi Sedat Peker ile birlikte anılıyor. Olayın ardından sosyal medyada Köroğlu ile Peker’in birlikte yer aldıkları fotoğraflar paylaşılmaya başlandı.

ismi-sedat-peker-le-anilan-sahis-maltepe-de-olduruldu-bahceli-yle-fotografi-da-var-875410-1.

Uğur Köroğlu, 2013 yılında Maltepe Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı yürüyüş sırasında Hasan Ferit Gedik’in vurularak öldürülmesine ilişkin açılan davanın sanıklarındandı. Gedik'in ölümünün ardından Uğur Köroğlu tutuklanarak cezaevine gönderilmiş ve ancak kısa bir süre sonra serbest bırakılmıştı. Köroğlu’nun “Sedat Peker’in adamı” olduğu dile getirilmişti.

MHP İLÇE ÖRGÜTÜ PAYLAŞIM YAPTI

Öte yandan Uğur Köroğlu’nun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle partinin genel merkezinde çekilen fotoğraflarının da olduğu ortaya çıktı.

ismi-sedat-peker-le-anilan-sahis-maltepe-de-olduruldu-bahceli-yle-fotografi-da-var-875409-1.

MHP Maltepe İlçe Örgütü de Köroğlu’nun ölümünün ardından, Twitter hesabından bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Ülküdaşımız Uğur KÖROĞLU elim bir hadise sonucu vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Maltepe B.BAKKALKÖY mezarlığında kılınacak cenaze namazı sonrası aynı kabristana defnedilecektir. Camiamızın başı sağolsun. Mekanı cennet olsun” denildi.

ismi-sedat-peker-le-anilan-sahis-maltepe-de-olduruldu-bahceli-yle-fotografi-da-var-875408-1.

GÖRÜNTÜLER ORTADAN KAYBOLDU!

Öte yandan silahlı çatışmayla ilgili kamera kayıtlarının birilerince yok edildiği ortaya çıktı. DHA’nın aktardığına göre silahlı çatışmanın yaşandığı sokaktaki bir villanın güvenlik kamerasına ait hard disk, olaydan hemen sonra sökülüp alındı.

Gözaltına alınan şüphelilerin ise “Olay yerine 5 araçla geldiler. Mevlüt abiyi sordular. Biz de telefonla aradık. Mesut abi araçtan iner inmez ateş ettiler” dedikleri öğrenildi.

"BEŞ ARAÇLA GELDİLER"

Şüphelilerden Anıl A. polise verdiği ifadesinde, “İki arkadaşımla birlikte olay yerinde bulunan kulübede oturuyorduk. Sonrasında beş araç geldi. Araçlardan inen ve adının Uğur Köroğlu olduğunu belirten bir kişi, ‘Çabuk Mesut abini ara, buraya gelsin' dedi. Ben de Mevlüt Mesut Bilgin’i aradım. Konuştuğum sırada telefonu alan Uğur Köroğlu, 'Hadi seni bekliyorum. Çabuk gel’ dedi. Kısa süre sonra da Mesut abi yanında Batuhan Ş. ve Doğancan Ç.’yle birlikte olay yerine geldi. Sonrasında da karşılıklı silahlı çatışmaya girdiler” dedi.

MEVLÜT MESUT BİLGİN ARAÇTAN İNDİĞİ SIRADA VURULDU

Şüphelilerden Doğancan Ç. ise “Mevlüt Mesut Bilgin patronum. Kartal’da bulunan bir spor salonunda Batuhan Ş.’yle oturduğum sırada Mesut abi geldi. Çok sinirliydi. 'Hadi gidiyoruz' dedi. Beraber araca bindik. Olay yerinde Mesut abi araçtan indiği sırada Uğur Köroğlu önce Mesut abiye sonra da bize ateş etmeye başladı” diye konuştu.