İspanya'da yapılan antikor testi sonuçları, nüfusun yalnızca yüzde 5'i hastalığı geçirdiği belirledi. Çarşamba günü açıklanan resmi verilere göre, ülkede 228 bin 691 kişinin virüs taşıdığı belirlenmiş ve duyurulmuştu

İspanya'da antikor testi sonuçları: Henüz ülkenin yalnızca yüzde 5'i koronavirüs geçirmiş

İspanyol hükümetinin geniş çaplı olarak gerçekleştirdiği antikor testinin sonuçlarına göre, nüfusun yalnızca yüzde 5'i hastalığı geçirdiği belirlendi.

El Pais gazetesinde sonuçları yer alan araştırma önemli veriler ortaya koyuyor:

Buna göre, ülkede kayıt altına alınamayan vakaların sayısı, bir ara 2 milyon 350 bine kadar ulaştı. Bu da vakaların yüzde 90'ının sağlık sistemi kayıtlarına girmediğini gösteriyor.


BBC Türkçe'nin haberine göre; çarşamba günü açıklanan resmi verilere göre, ülkede 228 bin 691 kişinin virüs taşıdığı belirlenmiş ve duyurulmuştu.

70 bin kişi üzerinde yapılan kan testi sonucu ortaya koyulan çalışmaya göre, virüs taşıyanların yüzde 33'ü, koronavirüs kaptıklarından hiç haberdar olmadı. Bir diğer ifadeyle, semptom göstermedi.

Yüzde 43 oranındaki vaka ise "ani koku alma duyusu kaybını" belirtti.

MADRİD AÇILMAYI TARTIŞIYOR

Hülkümet, sorumsuzca davranılarak, sınırlamalara uyulmamasının "çok kötü sonuçları" olacağı uyarısını yaptı.

Ülkenin başkenti Madrid için, sınırlamaların bir seviye daha gevşetilmesi ile ilgili karar verilmesi bekleniyor.

Yeni seviye, 10 kişiye kadar buluşmalara izin verilmesi, restoranların yüzde 50 kapasite ile çalışmaya başlaması gibi unsurları içeriyor.