A milli basketbol takımımız Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını Efes World CUP maçları ile sürdürüyor. Bu turnuva şampiyona öncesi gerçekten katılan bütün takımlar için...

A milli basketbol takımımız Avrupa Şampiyonası öncesi son hazırlıklarını Efes World CUP maçları ile sürdürüyor. Bu turnuva şampiyona öncesi gerçekten katılan bütün takımlar için büyük bir sınav ve eksikliklerini görmek için de son bir fırsat olarak nitelendi-rilebilinir. Takımımızın turnuva öncesi bazı eksiklikleri mutlaka olacaktır çünkü böyle turnuvalar öncesinde erken form tutmak hiç arzulanan bir durum değildir.

Millilerimiz ilk maçta Letonya karşısında zorlanmalarına karşın kazanmayı bildiler. Millilerimizin savunmada ribaunt almakta büyük zorluk çektiler ve takım savunmasını tam olarak yapamadılar. Özellikler rakip takımda NBA patentli Siedrins'i bir türlü durduramadılar ve bu oyuncu attığı 29 sayı ile yıldızlaştı. Rakip bizden daha kısa olmasına rağmen ri-bauntlarda üstünlük sağladı. İyi savunma ya-pamayışımız ve pozisyon alamayışımız buna en büyük sebep olarak gösterilebilir. Hücumda ise özellikle pota altını verimli bir şekilde kullanmayıp dış şuta yönelik oynama isteğimiz bizim için eksi bir yöndü. 'Maçlar sadece dış şutlar kazanılmıyor diye burada defalarca yazdık' Önce pota altını iyi kullanmak lazım. Bu bize hem kolay sayı imkanı sağlar hem de rakip takımı faul yapmaya zorlar.

Bu şampiyona için NBA patentli iki oyuncumuz Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur'un takıma katılması takım için çok faydalı olmuş. İki oyuncunun da takıma katkıları özellikle şampiyona esnasında üst düzeyde olacak gibi gözüküyor. Hidayet zaten Letonya maçının takımımız adına en skorer oyuncusu idi. Mehmet de attığı 9 sayı ve aldığı 9 ribaunt ile takımın başarısında etkili oldu. Bu iki oyuncunun gelmesi geçen seneye oranla Tanjeviç'e hücumdaki rotasyonda büyük rahatlık sağlayacaktır. Böylesi turnuvalarda her zaman olabilecek sakatlık olaylarında Tanjeviç daha rahat olacak. Hücumda İbrahim Kutluay, Serkan Erdoğan ve Ersan İlyasova'nın yanına bu iki büyük yıldızın eklenmesi takıma çok büyük zenginlik kazandırıyor. Hücumda eminim topu doğru paylaştığımız taktirde çok rahat basketler bulabileceğiz. Bu güzel hücuma bir de geçen seneki gibi hırslı ve sert savunmayı eklersek İspanya'dan çok güzel bir netice ile dönebiliriz. Ben özellikle Hidayet Türkoğlu'nun oyununu çok beğeniyorum ve İspanya'da yıl-dızlaşacağına inanıyorum. Hido artık yeteri kadar olgunlaştı. Takımda oyun kurucu pozisyonunda bazı eksikler göze çarpıyor. Tanje-viç'in Hidayet ve Cenk Akyol'u bazen bu pozisyonda kullanma isteği oyunda tempoyu bozuyor ve top kayıplarına yol açabiliyor. En güzeli gerçek oyun kurucularla takımı oynatmak. Letonya maçında sonradan oyuna giren Ender Arslan mükemmel bir oyun ortaya koydu. Ender istikrarlı bir şekilde bu oyununu sürdürürse takım için büyük bir kazanç olur. Engin Atsür geçen yılki performansından uzak bir görüntü çiziyor. İnsan ister istemez düşünüyor: Kerem Tunçeri de kadroya çağırılsa idi buradaki eksik giderilmiş olmaz mıydı?