Koronavirüs salgınından Avrupa’da en çok etkilenen ikinci ülke olan İspanya’da, virüsün ekonomik etkilerine karşı alınacak önlemler kapsamında halka 'vatandaşlık maaşı' dağıtılması planlanıyor

İspanya’da 'vatandaşlık maaşı' dağıtılacak

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından İtalya’dan sonra en büyük kaybın yaşandığı ülke olan İspanya’da, virüsün yarattığı ekonomik yükü hafifletme amacıyla halka ‘vatandaşlık maaşı’ dağıtılması planlanıyor.

Bloomberg’in haberine göre Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Nadia Calvino, İspanyol hükümetinin salgının etkisine karşı koymayı amaçlayan bir dizi eylem hazırlığında olduğunu ve bu tedbirlerin parçası olarak 'vatandaşlık maaşı' üzerinde çalışıldığını açıkladı.

Calvino, İspanyol La Sexta kanalına pazar günü verdiği röportajda, Sosyal Güvenlik Bakanı Jose Luis Escriva’nın projeyi koordine ettiğini ve öncelikli amacı ailelere yardım etmek olan bu uygulamayı “mümkün olan en kısa sürede yürürlüğe koymaya” dair planlar yaptığını kaydetti.

Bununla birlikte hükümetin daha kapsamlı bir hedefinin olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Calvino, vatandaşlık maaşı hamlesinin “kalıcı ve yapısal bir vasıta” haline gelmesinin amaçlandığını ifade etti.

İspanya’da şu ana dek 135 binden fazla kişi koronavirüse yakalandı ve 13 bin 55 kişi yaşamını yitirdi.