Isparta'da bir köy, taciz iddiasıyla karıştı

Isparta'da, bir işletmecinin çalışanına tacizde bulunduğu iddiası üzerine toplanan köylüler, işletmenin bulunduğu alanda bir araya geldi.

Merkeze bağlı Yakaören köyü sakinlerinden oluşan yaklaşık yüz kişilik grup, Gölcük Tabiat Parkı'nda faaliyet gösteren işletmeci E.S.C'nin, çalışanına tacizde bulunduğu iddiası üzerine tabiat parkına gelerek işletmeciye tepki göstermek istedi.

Bunun üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi sevk edildi.

Ekipler, köylüleri ikna ederek bölgeden uzaklaştırdı.

Yakaören köyü Muhtarı Ömer Kırtay, gazetecilere, işletme sahibinin daha önce yanında çalıştığı bir kaç kişiye daha tacizde bulunduğunu iddia etti.

Bugün de köylülerin buraya gelerek tepkilerini gösterdiklerini anlatan Muhtar Kırtay, "Jandarmadan komutanlarımız sağduyulu davrandı. Köylülerimiz hassas bir konu olunca ve olay köyde yayılınca, birkaç kişiye de olunca köylünün önünde duramadım. Geçen gün gençler böyle bir olay yapmış. Fırçaladım, gerekli hukuki yollardan halledelim diye. Ama bugün böyle bir olay yaşandı. Tabii ki devletimize boynumuz kıldan ince ama böyle bir olay yaşandığında bu tarz şeyler hakikaten hoş şeyler değil. Bu insanlara gerekli şeylerin yapılması lazım. Hukuki yollardan çözmemiz lazım," diye konuştu.

Muhtar Kırtay ayrıca, taciz edildiği iddia edilen kızın 19 yaşında ve bekar olduğunu ifade ederek, taciz ettiği iddia edilen işletme sahibiyle avukat aracılığı ile bir görüşme yaptıklarını, böyle bir şeyi kabul etmediklerinin kendilerine söylendiğini aktardı. Yüz yüze görüşmenin olmadığını belirten muhtar Kırtay, hukuki yollardan bu olayı çözüme kavuşturacaklarını kaydetti. Kırtay, "Bu insanın burada durmasını istemedi köylüler. Kesinlikle bir taşkınlık yapan olmadı dedi. (AA, DHA)