Kar yağışının dün etkili olduğu Isparta'da yine elektrik kesintileri yaşanıyor. Kesintisiz 14 saat süren kar yağışı sonrasında dün akşam saatlerinden beri kentin bir bölümü hâlâ elektriksiz. Valilikten yapılan açıklama, yaklaşık yüzde 18 oranında aboneye henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi ulaştırılamadığı belirtildi.

Isparta'da kar yağışı sonrası yine elektrikler kesildi

Berkay SAĞOL

Geçen ay gerçekleşen kar yağışının ardından günlerce elektriksiz kalan Isparta’da dün başlayan kar yağışının 14 saat aralıksız sürmesinin ardından bir kez daha elektrik kesintileri yaşanmaya başladı. Kent merkezindeki bazı mahallelerde ve ilçelere bağlı köylerde elektrik kesintileri olduğu öğrenildi. Kar yağışının etkili olmasıyla beraber elektrik hatlarındaki kablolarda patlamalar meydana geldi.

CHP Isparta İl Başkanı Yalım Halıcı BirGün’e yaptığı açıklamada, “Dün akşam saat 22.00'dan beri bazı mahallelerde ve bazı köylerde elektrik hala yok. Isparta merkezde gece boyunca elektrikler gidip geldi. Mehmet Tönge, Muzaffer Türkeş ve Batıkent Mahalleleri'nde hala elektrik olmayan sokaklar var. Ayrıca Senirkent, Yalvaç ilçesinde elektrikler yok. Elektrik dağıtım şirketi CK bizi burada hayattan soğuttu. İhalelerde aldıkları paralar nereye gitti? Gerekli yatırımlar neden yapılmadı? Isparta halkı bunların acısını çekiyor” dedi.

DAĞITIM ŞİRKETİ AÇIKLAMA YAPTI

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada ise, “Isparta ilimizde kar yağışı kaynaklı kısmi elektrik kesintilerine ekiplerimiz tarafından anlık müdahale sağlanmakta ve sahada özveri ile çalışılmaktadır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” denildi.

Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Isparta genelinde dün saat 14.00 sıralarında başlayıp kesintisiz 14 saat süren yoğun kar yağışı sebebiyle kapanan il ve ilçe yollarının tamamı, köy yollarının ise (8’i hariç olmak üzere) tamamına yakını ulaşıma açıldığı ve ulaşımın aralıksız sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, enerji nakil hatlarında meydana gelen yıkılmalar ve hat kopmalarından dolayı yaklaşık yüzde 18 oranında aboneye henüz yeterli ve düzenli elektrik enerjisi ulaştırılamadığın belirtildi.