İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan araçları Yenikapı’da sergilemesi halk tarafından yoğun ilgi gördü. ‘İsraf’ sergisine akın eden yurttaşlar, “Ömür boyu çalışsam bu arabaları alamam. Görünce içimiz acıdı” dedi.

İsraf sergisine yurttaşlar akın etti: Ömür boyu çalışsam bu arabaları alamam

MERAL DANYILDIZ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatı üzerine AKP döneminde ihtiyaç fazlası kiralanan araçların Yenikapı’da sergilenmesi halk tarafından büyük ilgi topladı. ‘İsraf’ sergisine yüzlerce kişi akın etti. Konuya ilişkin BirGün’e konuşan yurttaşlar, gördükleri manzara karşısında içlerinin acıdıklarını kaydetti.

HALK PATATES KUYRUĞUNDA BİRİLERİ LÜKS ARAÇLARDA

İstanbul’daki herkesi Yenikapı’ya davet eden işçi Murat Kaygısız, hislerini şu sözlerle ifade etti: “Herkesin buraya gelip bu manzarayı görmesini istiyorum. Kendileri rant peşinde koşarak bu lüks araçlara biniyorlar, bize gelince halkı patates, soğan kuyruğunda bekletiyorlar. Bu adalet değildir. Bütün halkımız gelip bu israfı, rantı görsün. Kendileri lüks içerisinde yaşıyorlar. Ben 2 bin 20 liraya çalışan bir işçiyim. Bir ömür boyu çalışsam da bu araçları alamam. Kendileri babasının malı olmayan araçları alıp başkalarına dağıtabiliyorlar, oturabiliyorlar. Özellikle o patates, soğan kuyruğunda bekleyenler gelsin görsün.”

EVLATLARIMIZIN GELECEĞİNDEN ÇALINMIŞ

Neslihan Doğru ve İbrahim Doğru, gördükleri manzara karşısında haklı olduklarını bir kez daha anladıklarını ve bundan dolayı üzüldüklerini aktardı. Neslihan Doğru, “Çok üzücü ve can yakıcı bir manzarayla karşı karşıyayız. Zamanında güvenerek bazı insanlara oy verdim ama şu an çok pişmanım. Keşke vermeseydim diyorum. Paralarımızın nerede, kimlerin altında, nasıl keyif sürdüklerini Ekrem İmamoğlu gözümüzün içine soktu. İyi ki de yaptı. Bununla kalmayacağını düşünüyorum. Şu anda sonun başlangıcındayız. Şu anda kesinlikle özgür değiliz. Gazetecilerimiz nerede? Silivri’de. Özgür basın yayın yok. Gördüğüm manzara karşısında haklı olduğumu bir kez daha anladım ve bunun için üzüldüm. Haklı olduğuna insan üzülür mü? Bizim evlatlarımızın geleceğinden çalınmış şeyler bunlar. Bu arabalardan birini almam şu anki şartlardan ötürü mümkün değil. Tez zamanda adaletin tecelli ettiği günleri görmek istiyorum” dedi.

BU ARAÇLARI RÜYAMDA BİLE GÖREMEM

İbrahim Doğru da bu araçları satın almak bir yana rüyasında dahi göremeyeceğine dikkat çekti. Bu manzarayı görmenin kendisini çok farklı hissettirdiğini ifade eden Doğru, “Bugün özellikle yapılan bu israfı yakından, kendi gözlerimle görmek için buradayım. Artık bu israfın son bulmasını, gerçekten İstanbul için bir şeyler yapılmasını istiyorum. 500 bin liralık, 1 milyonluk araçlar bunlar. Bunları almayı bırakın ben rüyamda dahi göremem. Ama bunların hem kiralanıp hem de birilerine peşkeş çekilmesi gerçekten insanı çok acıtıyor, hazmedemiyorum. İnsanlar gelip bizzat yakından görsün. Burada olmak insana kendisini çok farklı hissettiriyor, daha çok içimizi acıtıyor. Bence biraz bu acıları çekmemize ihtiyaç var ki bundan sonra daha doğru kararlar verebilelim.”

Son olarak Dursun Korkmaz, manzarayı ‘şatafat’ olarak nitelendirdi. Korkmaz, bu olayı kimsenin kabullenemeyeceğini söyledi: “Yüzde 80’inde belediyenin logosu yok. Normal yurttaşların bindiği araçlar gibi gözüküyor. Neticede şehirlerarasında yolculuk yapan biri bunun İBB’ye ait olduğunu anlamaz. Ben hem emekliyim hem de çalışıyorum. Çocuğum okuyor, geçinmek zor. Şu durumda bile evime doğru düzgün et alamıyorum. Apartman görevlisiyim. Arabam var, üzerine kredi çekerek, emekli maaşımdan katarak anca alabildim. Hastaneye, memleketime gidebilmek için orta yollu bir araba aldım. Ama şunlara, şu şatafata baksanıza! Hiç kimsenin kabullenebileceği bir durum değil. İstanbul’da oturan herkes gelsin baksın. Bir tarafa ne kadar güzel gitmiş… Şaşırıyorum. Evine ekmek götüremeyen insan, ucuza sebze meyve bulabilmek için pazara akşam çıkan insanlar da gelsin baksın. İstanbul trafiği resmen yüzde 20 oranında rahatladı.