AKP döneminin savurganlığını gözler önüne seren sergiye dün de lüks araçlar getirildi. Alana gelenler tepkilerini “Yemeye doymadılar. Bu görüntüden herkes rahatsız olmalı” diye gösterirken, yalan haber yapan A Haber alandan kovuldu.

İsraf sergisinin 2. gününde lüks araçlar sergilendi: Saltanatın fotoğrafı

BİRDEM DEMİR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ndeki (İBB) AKP dönemine ait araç israfını gözler önüne seren Yenikapı’daki sergiye araç girişleri devam ediyor. İki gündür sevk edilen araç sayısının binleri aştığı belirtilirken, dün getirilen lüks model otomobiller dikkat çekti. Siyah renkli, özel cam filmli araçlar arasında Mercedes ve Audi de yer aldı. Bunların yanında Volkswagen ve Renault marka araçların lüks modelleri de yine alana getirilen araçların arasındaydı.

Gün boyunca getirilen araçları görmeye gelen yurttaşlar bu savurganlığa tepki gösterdi. Kentin farklı noktalarından miting alanına gelen yurttaşlar, tepkilerini “Hem yediler hem yedirdiler. Bu arabaları fuzuli yere alıp kullandılar. Yazık günah. Bu görüntüden herkesin rahatsız olması lazım. Bu duruma herkesin dur demesi gerek. Vatandaşın parası ile peşkeş çekiyorlar. vatandaş 1 kilo domates alamazken,her şeye kuruşu kuruşuna zam yapılırken yandaşları lüks araçlara biniyorlar” sözleriyle dile getirdi.

YANDAŞ A HABER'İ KOVDULAR

İstanbulluların alana ziyareti sürerken yandaş kanallardan A Haber ekibinin çarpıtma dolu ‘haber’ yapma girişimi, yurttaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. A Haber muhabiri ve kameramanı, yurttaşların tepkisi üzerine alandan ayrılmak zorunda kaldı.

KUL HAKKI YEMİŞLER

Sergiye tepkiler sürerken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Nazilli’deki konuşmasında ‘israf sergisi’ hakkında konuştu. İmamoğlu’nun israfın boyutları görülsün diye araçları sergilediğini söyleyen Kılıçdaroğlu “Kime verdiniz bu araçları? Belediye başkanlarına sesleniyorum; Kul hakkı yemeyeceksiniz, israf yapmayacaksınız” şeklinde konuştu.

İYİ Parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da Twitterdan yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İsraf haramdır! Savurganlık, şatafat ve haksız kazanç, milleti de devleti de yer bitirir. Devletin mumu diye başlayan idealist mücadele milletin malına, mülküne taarruz eden ve doymak bilmeyen bir savurganlığa döndü maalesef. Savunmaya geçmek yerine acilen toparlanmak lâzımdır.”

SOYLU RAHATSIZ OLDU, TEHDİT ETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, israf sergisiyle ilgili açıklamalar yaptı. Yenikapı’da sergilenen araçlardan rahatsız olduğunu saklamayan Soylu, “Belediye işi şov işi değildir. Bu söylenir ve araştırılır. Eğer böyle bir fazlalık, israf söz konusuysa bu ilgili bakanlığa söylenir. Söylenmedi. Bunlar kamu zararı olabilecek şekilde sergilenmektedir” dedi.

Soylu, bir gazetecinin “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’nı da eleştirmiştiniz. ‘Pejmürde ederim’ demiştiniz. İstanbul’a da mı kayyum atanacak, pejmürde kelimesini nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna, “Onu Pazar sabahı Hakan Çelik’te açıklayacağım” ifadesini kullandı.