Son olarak ABD başkanı Biden'in şiddeti azaltma çağrısını karşılıksız bırakan Netanyahu yönetimi, Filistin'e yönelik saldırılarını sürdürüyor. Ateşkes için henüz bir tarih belirlenebilmiş değil.

İsrail ateşkese yanaşmıyor, saldırılarını sürdürüyor

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İsrail'in, Filistinlilere yönelik hava saldırıları hız kesmeden devam ediyor. 65'i çocuk en az 230 Filistinlinin hayatını kaybettiği saldırıların ne zaman durulacağı bilinmiyor. Mısır, Fransa, ABD gibi birçok ülkenin ateşkes çağrısı ise İsrail tarafından karşılıksız bırakılırken son 24 saatte 4 Filistinli daha yaşamını yitirdi.

ATEŞKES TARİHİ BELİRLENMEDİ

Hamas yöneticileri, İsrail'in ateşkes çağrılarını yanıtsız bıraktığını belirtti. Filistinli basın sözcüsü Hazzem Qassem, henüz daha ateşkes için net bir tarih olmadığını, Mısır ve ABD dahil tüm ateşkes ricalarının Netanyahu hükümeti tarafından reddedildiğini belirtti. Gazze'ye yönelik hava saldırıları sürerken, son 24 saatte bir Filistinlinin daha hayatını kaybettiği belirlendi.

ABD İKİRCİKLİ

İsrail'in Filistin halkına saldırılarına başından beri destek veren Biden hükümeti de yükselen tepkilerin ardından Netanyahu'ya şiddeti azaltması çağrısında bulundu. İki liderin telefon görüşmesinde Netanyahu, operasyonu sonuna kadar sürdürmekte kararlı olduklarını söyleyerek bu çağrıya yanaşmadı. Öte yandan son dönemde İsrail ile ilişkileri olumlu yönde seyreden Mısır'ın ateşkes çağrısı da yine Netanyahu hükümeti tarafından reddedildi.

Fransa, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne ateşkes çağrısı yapması talebinde bulundu fakat ABD, operasyonları zayıflatabileceği bahanesiyle bu çağrıyı veto etti.