İsrail hükümetinin, işgal altındaki Batı Şeria'da inşa edilen kaçak Yahudi yerleşim birimini boşaltması yönündeki tutumundan vazgeçtiği belirtildi.

İsrail, Batı Şeria'daki kaçak yerleşim biriminin boşaltılması kararından vazgeçti

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now Hareketinin (Barış, Hemen Şimdi) Twitter hesabından yapılan açıklamada, Batı Şeria'daki Homesh kaçak yerleşim biriminin boşaltılmasıyla ilgili davaya devam edildiği aktarıldı.

Hükümetin, kaçak yerleşimin boşaltılması yönündeki tutumunu değiştirme kararını İsrail Yüksek Mahkemesine ilettiği ifade edilen açıklamada, kaçak yerleşim birimi aleyhinde herhangi bir tedbir uygulanmayacağı kaydedildi.

Peace Now Hareketinin açıklamasında, İsrail hükümetinin, Filistin topraklarında kurulan Homesh kaçak yerleşim birimini yasallaştırma planının, uluslararası hukukun açıkça ihlali ve Filistin halkına uygulanan apartheid politikalarının bir devamı olduğu vurgulandı.

Haaretz gazetesinin haberinde ise devletin şu ana kadar yerleşimcilerin Homesh'i boşaltması gerektiği yönünde bir tavır sergilediği ancak yeni hükümetin bu tutumunun değişeceğini açıkladığı bilgisi paylaşıldı.

Haberde, mahkemenin, hükümetin yeni tutumu sonrasındaki kararını daha sonra açıklayacağı aktarıldı.

(AA)