İsrail Büyükelçiliği’nin resmi Instagram hesabından Erdoğan ve Biden görüşmesine ilişkin, Zaytung'un bir haberini paylaşıldı. Kısa sürede sosyal medyanın gündemine oturan paylaşım sonrası açıklama yapan İsrain Büyükelçiliği, hesabın 'siber saldırıya uğradığını' öne sürdü.

İsrail Büyükelçiliği F-35 pazarlığıyla dalga geçti; ardından 'Hacklendik' dedi

İsrail Büyükelçiliği'nin resmi Instagram hesabından, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeyle ilgili, mizahi içerikleriyle bilinen Zaytung'un “Dışişleri F-35'ler yerine iPhone 13 Pro için bastırıyor” şeklindeki 'haberi' paylaşıldı.

Söz konusu paylaşım bir süre sonra silindi. İsrail Büyükelçiliği de konuyla ilgili resmi bir duyuru yaptı. Açıklamada, ‘büyükelçilik hesabının siber saldırıya maruz kaldığı’ öne sürülerek şu ifadelere yer verildi:

“Üzülerek bildiririz ki, 02 Kasım 2021 tarihinde 22.10 sularında Büyükelçiliğimize ait resmi sosyal medya hesaplarımızdan biri siber saldırıya maruz kalmış, saldırıya müdahalemiz devam ederken hesabımız aracılığıyla bir takım uygun olmayan içerikler paylaşılmıştır.

Bu paylaşımların tarafımıza ait olmadığını kamuoyunun bilgisine sunar, bu uygunsuz paylaşım nedeniyle yaşanan her tür olumsuzluk ve karmaşa konusunda üzüntülerimizi bildiririz.”

israil-buyukelciligi-siber-saldiri-sonucu-birtakim-uygun-olmayan-icerikler-paylasildi-939378-1.