İsrail'de ağır hastaların yüzde 65'i, nüfusun hiç aşılanmamış yüzde 17'sinden...

BİRGÜN DIŞ HABERLER

Delta varyantıyla birlikte aşılanmış nüfus arasında da yaşanan vakalara rağmen, Covid-19 İsrail'de artarak aşısızların pandemisi olmaya devam ediyor.

Haaretz'ten Sam Sokol'un İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine dayanan haberine göre, İsrail'de bir doz bile Covid-19 aşısı olmayanlar aşılanması planlanan nüfusun sadece yüzde 17'sini oluşuruyor, buna karşın ülkedeki tüm ağır vakaların yüzde 65'i bu azınlık kesim içinden çıkıyor.

Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ağır hastalar arasında aşısız insan oranı insanların daha fazla aşılanmasıyla birlikte artıyor. 13 Eylül itibariyle, 664 ağır hastanın 437'si hiçbir şekilde aşılanmamış durumdayken, 168'si iki doz, 59'u ek üçüncü doz aşı uygulanmış kişilerden arasından.

israil-de-agir-hastalarin-yuzde-65-i-nufusun-hic-asilanmamis-yuzde-17-sinden-922759-1.

İsrail'de Koronavirüsle Mücadele Bilgi Merkezi kamuoyuna sunduğu raporda, yaşanan bu trendi, "genç aşısız kişiler arasında ciddi hastalıkta artışa karşın, genel morbiditede (hastalık hızında) düşüş" olarak tanımlıyor.

Merkez raporunda, 60 yaş altı aşısızlar arasında hem vaka hem de ağır hastalık sayılarında yükselişi vurguluyor. Raporda ağır durumdaki çoğu hastanın aşısız olduğu belirtiliyor. Aşısızların aşıya uygun nüfus içerisinde azınlık olduğu düşünüldüğünde, bu oran daha da anlam kazanıyor.