İsrail Dışişleri Bakanı Yair Lapid, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın evinin fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çift hakkında açıklama yaptı. Lapid, "siyasal veya askeri casusluk" suçlamasıyla tutuklanan çiftin ajan olduğu iddiasını reddetti.

İsrail'den Erdoğan'ın fotoğrafını çektikleri iddiasıyla tutuklanan çift hakkında açıklama

İstanbul’daki Çamlıca Kulesi’nden AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konutunun fotoğraflarını çektikleri iddiasıyla tutuklanan İsrailli çifte ilişkin Dışişleri Bakanı Yair Lapid'den açıklama geldi. Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklanan kişilerin ajan oldukları iddiasını reddetti.

Natali ve Mordi Vaknin Erdoğan'ın evinin fotoğrafını çektikleri iddiasıyla gözaltına alınarak “siyasal ve askeri casusluk” suçlamasıyla tutuklanmıştı. İsrail medyasına konuşan çiftin avukatı Nir Yaslovitzh, “Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye’nin onu tutuklayacağını sanmıyorum” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan tutuklanan çiftin avukatı, “Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan’ın sarayını fotoğraflamaktı” şeklinde konuştu.

Çiftin devlet için çalıştığını yalanlayan Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklu çiftin en kısa zamanda cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi. İsrail Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olunduğunu duyurdu.

Tutuklanan çiftin İsrail’de otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu bildiriliyor.