Kara operasyonunun değerlendirildiğine yönelik haberler ardından İsrail Ordusu, Gazze’ye yönelik saldırısını başlattı. İsrail Başbakanı Netanyahu, başlatılan operasyonun ardından, "Anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.

İsrail, Gazze’ye kara operasyonu başlattı!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’ne kara operasyonu başlattığını ve İsrail askerlerinin Gazze’ye girdiğini duyurdu.

İsrail Ordu Sözcüsü Jonathan Conricust AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne kara operasyonu başlattığını söyledi.

Conricust, İsrail askerlerinin Gazze Şeridi'ne girmeye başladığını vurgulayarak, operasyonla ilgili şu aşamada daha fazla detay veremeyeceğini kaydetti.

NETANYAHU’DAN AÇIKLAMA

İsrail'in Gazze Şeridi'ne kara ve hava operasyonu başlattığının ilan edilmesinin ardından açıklama yapan İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, şu ifadeleri kullandı:

"Hamas'a çok ağır bir bedel ödeteceğimizi söyledim, bunu yapıyoruz ve büyük bir güçle devam edeceğiz. Son söz henüz söylenmedi ve bu operasyon gerektiği sürece devam edecek. Polisimize, sınır polisimize ve diğer güvenlik güçlerimize İsrail'in şehirlerinde kanun ve nizamı sağlamaları için desteğimiz tamdır. Anarşiye müsamaha göstermeyeceğiz."

HAMAS: BİRKAÇ DAKİKADA 150'DEN FAZLA HAVA SALDIRISI

Hamas tarafından yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze Şeridi'ne birkaç dakika içinde 150'den fazla hava saldırısı gerçekleştirdiğini ifade edildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, orduya gerektiği takdirde 9 bin kadar yedek askerin çağırılmasına onay vermişti.

İsrail basınında yer alan ve diplomatik kaynaklara dayandırılan haberlerde ise, İsrail’in Gazze Şeridi’ne kara harekatını değerlendirdiği iddia edilerek, kara harekatı talebinin ordu tarafından talep edildiği ve güvenlik kabinesi tarafından değerlendirildiği belirtilmişti.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Hidai Zilberman yaptığı açıklamada, İsrail'in olası bir kara harekatına hazırlanmak için Gazze sınırında güç topladığını ifade ederek, “Gazze sınırında kuvvetleri topluyor, hazırlıyoruz. Alanı inceliyorlar ve karar verdiğimizde onları kullanacağız. Girişim bizim ve zaman bizim tarafımızda” demişti.

İsrail'in 10 Mayıs Pazartesi gününden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda, 500’ün üzerinde hedefi vurduğu, 150 hava saldırısında şimdiye kadar 27'si çocuk 103 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildiriliyor.