Batı Şeria'da Ahmed Fahd isimli 24 yaşındaki genç İsrail gizli servisi tarafından öldürüldü..Fahd'ın öldürülmesiyle ilgili herhangi bir işlem yapılmazken, İsrail istihbarat servisi 'yanlış anlaşılma' dedi.

İsrail gizli servisi Filistinli genci öldürdü, 'yanlış anlaşılma' dedi!

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde Ahmed Fahd isimli bir genç, İsrail gizli servisi tarafından öldürülmesinin ardından tepkiler sürüyor. Herhangi bir sebep göstermeksizin sokak ortasında katledilen gencin ailesi, İsrail istihbaratının kendilerinden 'özür dilediğini' açıkladı.

İLK DEĞİL

Ramallah'ta kaçırılan ve öldürülen ilk gencin Ahmed olmadığını söyleyen insan hakları aktivistleri, cinayetin de bir yanlış anlaşılma değil, İsrail'in sindirme politikasının parçası olduğunu belirtti. Ateşkesten beri geceleri Ramallah sokaklarında devriye gezen İsrail askerlerinin, daha önce de Filistinli sivilleri öldürdüğü hatırlatıldı.

'YANLIŞ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜK'

Yapılan otopsi raporunda 24 yaşındaki gencin yakın mesafeden birden fazla kez ateş edilerek öldürüldüğü tespit edildi. İsyan eden aile, İsrail istihbaratının kendilerine ulaştığını ve asıl aradıkları kişinin farklı olduğunu, çocuklarının karışıklıkla öldürdüğünü söyledi. İsrailli yetkililerden yapılan açıklama aile ve Filistin kamuoyu tarafından 'kabul edilemez' bulundu. Filistinli yetkililer de soruşturma yürüttüklerini açıkladı.