İsrail ile Yunanistan arasında 1.65 milyar dolar değerinde savunma anlaşması imzalandı. İsrailli bir şirketin 22 yıl boyunca Yunanistan Hava Kuvvetleri için uçuş okulu kuracağı ve işleteceği anlaşma, aynı zamanda iki ülke arasında imzalanan en büyük savunma anlaşması olarak da tarihe geçti.

İsrail ile Yunanistan 1.6 milyar dolarlık savunma anlaşması imzaladı

Fotoğraf: İsrail Dışişleri Bakanlığı

Yunanistan ve İsrail arasında 1.65 milyar dolar değerinde bir savunma anlaşması imzalandı.

İki ülke arasında şimdiye kadar yapılan en büyük savunma anlaşması kapsamında, İsrail savunma şirketi Elbit Systems 22 yıl boyunca Yunanistan Hava Kuvvetleri için bir uçuş okulu kuracak ve bu okulun da işletmesini yapacak.

"BU İŞBİRLİĞİ İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GÜÇLÜ İLİŞKİLERE DAYANIYOR"

İsrail tarafından işletilecek eğitim merkezi, İsrail'in kendi havacılık akademisiyle aynı tarzda işletilecek ve merkeze, 10 adet İtalyan yapımı M-346 tipi eğitim uçaklarından konuşlandırılacak. Elbit Systems şirketi, Yunanistan'ın T-6 Efroni uçaklarını modernize etmesinin yanı sıra, aynı zamanda eğitim, simülasyon ve lojistik destek de sağlayacak.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz yaptığı yazılı açıklamayla anlaşmayı duyurarak, "Bu iş birliği anlaşması, İsrail ile Yunanistan savunma kuruluşları arasındaki güçlü ve uzun süredir devam eden ilişkilere dayanmaktadır" ifadelerini kullandı.