İsrail ordusunun dün gece düzenlediği hava saldırısı sınucu hayatını kaybeden Filistinli sayısı 24'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 9'unun çocuk olduğu belirtildi.

İsrail'in hava saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 24'e yükseldi: 9'u çocuk!

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dün gece İsrail uçaklarının Mescid-i Aksa yakınlarında Filistinli sivilleri vurmasının ardından yapılan son açıklamada hayatını kaybeden insan sayısı 24'e yükseldi. Ölenlerin 9'unun çocuk olduğu belirtildi. Filistin Kızılay'ından yapılan açıklamaya göre dün yapılan hava saldırısından bu yana yaralı sayısı ise 331'e çıkmış durumda.

KATİL İSRAİL İŞGALİ

Türkiye'de ve dünyada ise yapılan saldırılara yönelik Filistin ile dayanışma çağrıları yapıldı. SOL Parti, yapılan saldırıların son bulmasını talep ederken, yapılan açıklamada " Katil İsrail devletinin, geçmişte olduğu gibi bugün de Doğu Kudüs’te savunmasız halka saldırarak Filistin topraklarında kendi meşruiyetini sağlayamayacak" denildi.

VENEZUELA'DAN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

İsrail'in sivilleri hedef alan hava saldırısına yönelik tepkiler ise sürüyor. Venezuela Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Venezüella, Filistin halkının egemenliğini, bağımsızlığını ve kendi kaderini tayin hakkını savunmada tarihi ve ilkeli konumunu yeniden teyit ederken, zalim saldırılardan sonra Filistin hükümeti ve kurbanların aileleriyle dayanışma içinde olduğunu ifade etmektedir" ifadeleri kullanıldı. Venezuela, İsrail'İ BM nezdinde diyaloga çağırdı.

LÜBNAN'DAN DESTEK

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta da Filistinlilerle dayanışma eylemi düzenlendi. Eylemlerde "Bizler ölelim Filistin yaşasın" sloganları atıldı. Lübnan'da Dürzi İlerici Sosyalist Parti lideri Velid Canpolat ise "Kurban bayramı öncesi Fİlistin toprakları kurban ediliyor" diyerek Arap dünyasındaki sessizliğe tepki göstedi.

ABD'DEN İSRAİL'E İŞBİRLİĞİ

ABD'de ise Pentagon sözcüsü John Kirby, Hamas'ın yalnız bir sivil aracın hasar almasıyla sonuçlanan roket saldırısına değinerek; "İsrail'İn kendini savunma hakkına saygı gösteriyoruz. İşbirliğine açığız." denildi. Açıklamada hayatını kaybeden Filistinlilere yönelik bir ifade kullanılmadı.

KUDÜS GÜNÜ MİSİLLEMESİ

24 sivilin ölümüyle sonuçlanan olaylar, İsrail'li fanatiklerin Mescid-i Aksa'ya yönelik provokasyonlarıyla başladı. İsrail'in, altı gün savaşlarının zaferi olarak ilan ettikleri ve Kudus Günü diyerek kutladıkları, Doğu Kudüs'ün işgalinin yıl dönümünde İsrail'li fanatiklerin şehirde yapmaya hazırlandıkları provokasyonlara karşı Doğu Kudüs'lü Filistinlilier Mescid-i Aksa etrafında nöbet tutmaya başlamıştı.

İsrail devleti, bu nöbeti kırmak için orantısız polis şiddetine başvurmuş, 200'den fazla Fİlistin'in yaralandığı saldırıların ardından Hamas'ın roket saldırısına misilleme olarak, Kudüs Kılıcı adı verilen operasyonla Doğu Kudüs'te sivil halk İsrail savaş uçaklarının hedefi olmuştu.