İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 126’ya, yaralananların sayısı ise 950’ye yükseldi. Ölenlerin arasında çocuklar da var.

İsrail'in saldırılarında yaşamını yitiren Filistinli sayısı 126’ya yükseldi

İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında 4 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesiyle şehit sayısı 126'ya çıktı.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail ordusunun beş gündür devam eden saldırılarının neden olduğu kayıplara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, İsrail saldırılarında 4 kişinin daha şehit düştüğü aktarıldı. Buna göre Gazze Şeridi'nde 10 Mayıs'tan bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı 126'ya yükseldi.

Bakanlığın açıklamasında saldırılarda yaşamını yitirenlerin 31'inin çocuk, 20'sinin kadın olduğu, yaralı sayısının 950'ye ulaştığı ifade edildi.

Bakanlık, daha önce yaptığı açıklamada Gazze'deki şehit sayısını 122, yaralı sayısını 900 olarak duyurmuştu.

HÜKÜMETE AİT BİNA VURULDU

İsrail'in Gazze'deki ''Hükümete ait Ensar kompleksi'' düzenlenen hava saldırıları sonucu tamamen yıkıldı. Saldırı sonucu, bölgeden dumanlar yükseldi.

İSRAİL ORDUSU: SURİYE'DEN İSRAİL TARAFINA 3 ROKET ATILDI

İsrail ordusu, Suriye'den İsrail'in kuzeyine 3 roket atıldığını ve herhangi bir hasar oluşmadığını bildirdi.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Suriye'den İsrail tarafına atılan roketlerden ikisinin işgal altındaki Golan Tepeleri'nde boş araziye, birinin de Suriye topraklarına düştüğü belirtildi.

Roketlerin herhangi bir hasara neden olmadığı ifade edildi.

Dün de Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine 3 roket atılmış, atılan roketler Celile bölgesindeki sahil kesimine düşmüş, can ve mal kaybına yol açmamıştı.

FİLİSTİN YÖNETİMİ’NDEN ABD’YE TEPKİ

Filistin Yönetimi ise, “ABD'nin İsrail'in yaptıkları karşısındaki sessizliği ve nefsi müdafaa olarak tanımlaması Gazze, Batı Şeria ve Kudüs'teki katliamlara yol açtı” açıklaması yaptı.

KARA HAREKATI AÇIKLAMASI GERİ ÇEKİLMİŞTİ

İsrail ordusunun dün gece Gazze'ye kara harekâtı başlattığını duyurup bu açıklamayı birkaç saat sonra geri çekmesinin arkasında Hamas üyelerine tuzak kurma amacının yattığı iddia edildi. İngiliz savunma uzmanı Michael Stephens, İsrail ordusunun bu açıklamayla Hamas üyelerini tünellere çekip ardından hava saldırıları düzenlediği yorumu yaptı.