İşsiz ve desteksizler

RIFAT KIRCI

Salgın sürecinin unutulan kesimlerinden kafe bar çalışanlarının artık ekonomik olarak direnecek güçleri kalmadı. Kafe bar çalışanları önceki gün Kadıköy’de bir araya geldi. Kafe Bar Çalışanları Dayanışması’ndan Mustafa Karaca “Kiram ödeyemiyorum. Elektriğim kesildi. Eş dosttan yardım alıyorduk ancak onların da durumu belli. Bazı arkadaşlarım memleketine döndü” ifadelerini kullandı. Ilgım Gölpınar ise “Bizim sektörün meslekten sayılmaması gibi bir durum söz konusu” şeklinde tepkisini dile getirdi.

Mustafa Karaca “İlk karantina sürecinde 3 ay işsiz kaldım. Hiçbir destek alamadık. İşler tekrar başladığında da saat sınırlamaları nedeniyle yine işler eskisi gibi olmadı. Ardından da 2’inci kapanma dönemi geldi. AVM’ler, fabrikalar açıkken suçlu bizmişiz gibi bizi kapattılar. Zaten toparlanamadan 2’inci kapanma sürecine girdik. Devletin de herhangi bir katkısı yok. Elektriğim ve doğalgazım kesildi, suyumuzu da keserler yakında” diye konuştu.

Ilgım Gölpınarlı’da “Bizim sektörde pandemiyle beraber gelişen çok ciddi bir sıkıntı var. İnsanlar kendi kaderlerine terk edildiler. Zaten pandemi öncesinde de yüksek saatlere düşük ücret, kadınlara mobing, öğrencilerin sigortasız çalıştırılması, meslekten sayılmama gibi sorunlar yaşıyorduk. Salgına birlikte dayanışma kaçınılmaz oldu” ifadelerini kullandı.