Üsküdar Belediyesi, Validebağ Korusu’nda Koruma Kurulu’nun kararı olmadan otsu bitkileri biçmeye başladı. Mahalle halkınca konuya ilişkin İstanbul 6 No’lu Koruma Kurulu Başkanlığı’na verilen dilekçede, işlemin durdurulması talep edildi. Başvuruya verilen yanıtta bölgeye herhangi bir zarar verildiği tespit edildiği takdirde işlemin durdurulacağı kaydedildi.

İstanbul 6. No’lu Koruma Kurulu Başkanlığı: Validebağ’da tahribat varsa çalışma durdurulacak

İstanbul Üsküdar’da bulunan ve 1’inci Derece Doğal Sit Alanı olan Validebağ Korusu’nda belediye çalışanlarının kontrolsüz bir şekilde otsu bitkileri biçmesine tepkiler sürüyor. Korudaki canlıların doğal yaşam alanlarına ciddi tahribatlar verildiğini belirten Validebağ Gönüllüleri, İstanbul 6 No’lu Koruma Kurulu Başkanlığı’na dilekçe verdi, işlemin durdurulmasını istedi.

Mahallelinin başvurusuna verilen yanıtta, ‘konunun değerlendirileceği’ belirtildi. Bölgeye zarar verildiği tespit edildiği takdirde ise işlemin durdurulacağı kaydedildi.

AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin hedefindeki Koru’da mahalleli 52 gündür nöbet tutuyor.

istanbul-6-no-lu-koruma-kurulu-baskanligi-validebag-da-tahribat-varsa-calisma-durdurulacak-909154-1.

NE OLMUŞTU?

Üsküdar’da bulunan 1’inci Derece Doğal Sit Alanı olan tarihi ve kültürel yapıları içinde bulunduran Validebağ Korusu’nda AKP’li Üsküdar Belediyesi çalışanları tarafından kontrolsüz bir şekilde ot biçilmişti.

100'den fazla belediye çalışanı, koruya ot biçmek için dağılmış, duruma tepki gösteren mahalleli, konuyu İstanbul 6. No’lu Koruma Kurulu Başkanlığı’na taşımıştı. Ot biçme işleminin bölgenin hukuki statüsüne ve yürütmenin durdurulması kararlarına aykırı olduğunu vurgulayan mahalleli, Koruma Kurulu kararının gerekliği olduğunu belirterek bu talanın durdurulmasını talep etmişti.