Erdoğan’ın talimatı üzerine kar yağışının yaşandığı İstanbul’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarifeli uçuşlara kapatılan Atatürk Havalimanı’na indi.

İstanbul’a gelen Soylu ve Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı’na indi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Yunus Sezer yoğun kar yağışının yaşandığı İstanbul'a geldi.

Alınan bilgiye göre, İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından İçişleri Bakanı Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu ile AFAD Başkanı Sezer, Ankara'dan uçakla gelip Atatürk Havalimanı'na ulaştı.

Bakanlar Soylu ve Karaismailoğlu ile Sezer'in kentteki kar yağışıyla ilgili gelişmelere ilişkin gerçekleştirilecek toplantının ardından ortak basın açıklaması yapması bekleniyor.

Atatürk Havalimanı, 7 Nisan 2019'da yolcu taşımacılığına kapatıldıktan sonra özel amaçla kullanılmaya başlanmıştı.

Atatürk Havalimanı’nın yerine ise İstanbul Havalimanı kullanılmaya başlanmıştı. Dün pek çok yurttaş, kar yağışında yolların kapanmasından dolayı İstanbul Havalimanı’nda mahsur kaldı.

Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı, faaliyette olduğu dönemde altına kadar gelen metro hattı sayesinde halka farklı ulaşım seçenekleri sunuyordu.