Meteoroloji, İstanbul'un cumartesi gece saatlerinden itibaren 2 gün boyunca şiddetli kar yağışının etkisi altında kalacağını duyurdu. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları perşembe gününden itibaren 15 derece düşecek. Öte yandan İstanbul'da dün gece etkili olan fırtına yarın sabah saatlerine kadar sürecek.

İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul'a yeni bir kar yağışı haberi geldi. Yapılan tahminlere göre İstanbul'da hava sıcaklıkları önümüzdeki perşembe gecesinden itibaren 15 dereceye yakın düşecek.

Megakentte bu yılın ikinci kar yağışı ise cumartesi akşamı batı ilçelerinden giriş yapacak. Kar yağışının 14-15 Şubat (Pazar-Pazartesi) günlerinde etkisini arttıracağı tahmin ediliyor.

Meteorolojiden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar mevsim normallerinin 6-12 derece üzerinde seyredeceği cuma günü kuzeybatı kesimlerden başlamak üzere hafta sonu da kuzey, iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin yer yer altına düşeceği tahmin edilmektedir."

Genel Müdürlük, dün de Marmara Denizi ve Batı Karadeniz için fırtına uyarısında bulunmuş, söz konusu bölgelerde rüzgar 6 ila 8, yer yer 9 kuvvetinde fırtına şeklinde etkili olmuştu. İstanbul'da etkili olan fırtına, binaların çatılarının uçmasına, teknelerin batmasına ve ağaçların devrilmesine neden olmuştu.