İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi

İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske takmak zorunlu hale geldi

İstanbul, Ankara ve Bursa'da açık alanlarda maske takmak zorunlu hale getirildi.

İstanbul Valis Ali Yerlikaya, İstanbul’da açık alanlarda maske takma zorunluğu getirildiğini açıkladı. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Yerlikaya, "Değerli İstanbullular sağlığınız için İstanbul'da açık alanlarda maske takmak artık zorunlu" ifadelerini kullandı.

ANKARA VE BURSA VALİLİKLERİ EŞ ZAMANLI AÇIKLADI

İstanbul'un ardından Ankara ve Bursa'da da maske takma zorunluluğu getirildi. Ankara Valiliği, ve Bursa Valiliği tarafından eş zamanlı yapılan açıklamada, açık alanlar ve toplu bulunulan kapalı mekanlarda maske takmanın zorunlu kılındığını açıklandı.

BİLİM KURULU ÖNERMİŞTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından İstanbul, Ankara ve Bursa'da maske takma zorunluluğu uygulamasını önerdiklerini açıklamıştı.

Koca, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bu virüs insandan insana bulaşıyor. Gerekli tedbirlere uyulabilir ve gereği yapılırsa tehdit de ortadan kalkmış olur. Özellikle il kurullarımız, illerinde salgının seyrine göre her türlü tedbiri alma noktasında yetkililer. Bu anlamda maske kullanımıyla ilgili 45 ilde gerekli görüldüğü için bu karar alındı. Benzer şekilde ilave olabilecek illerimiz de olabilir.

Bunlardan 3 tanesi için Bilim Kurulu'nun önerisi oldu, biri İstanbul, diğeri Ankara, diğeri Bursa. İstanbul'a artış çok ciddi olmamakla birlikte tedbir amaçlı önerilmiş oldu. İl kurullarımız da bu anlamda alınması gereken kararı almış olurlar. Özellikle şu dönemde uygulamada maske zorunluluğu olmasına rağmen bunun sağlanmadığını görüyoruz. Bu noktada sağlanmayan illerimizde veya ortamlarda, topluluklarda, bu vaka sayılarınına arttığını çok net görüyoruz."