İstanbul Barosu’nun aldığı miting kararına tepki gösteren AKP’li Bülent Turan’a Baro’nun Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu yanıt verdi.

İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu ile AKP’li Turan Twitter’dan tartıştı

İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu, AKP’li Bülent Turan’ın avukatlar mitingine yönelik sözlerine yanıt verdi.

İki isim, Twitter üzerinden tartıştı.

İstanbul Barosu’nun üyelerine attığı miting mesajının kendisine de geldiğini söyleyen AKP’li Turan, şu ifadeleri kullandı:

“Beni de davet etmiş, eksik olmasın!

50 bin Av'ın 8 bininin oyuyla tüm baroya sahip, arkadaşlarının "Plaza Av’ı" dediği, meslektaşlarının hiç bir sorununa gündem olmamış Sn Bşk yürüyor, miting yapıyor, Anıtkabir'e gidiyor; ama bir tek Meclisin davetine katılmak aklına gelmiyor!

Çok dedik bir daha diyelim Sayın Durakoğlu;

Konu savunma değil, baroların idari yapısı. Mesleğin saygınlığına yakışır, Bşk'ların eşit temsil edildiği bir Barolar Birliği hedefleniyor.

60 yıllık kanunla tüm Barolara hükmederim devri bitiyor diye karşı çıkmanızı aslında anlıyoruz.

Ayrıca mesleki konuda geriye gitmek bir yana, düzenleme; Av’ların ilk 5 yıl kesintilerinin %50 ile sınırlanması gibi, Av yargılamalarının istinaftan Yargıtay'a taşınabilmesi gibi meslektaşlarımız için birçok önemli konu içeriyor.

Bunlar pek ilgi alanınız değil ama bilgilerinize!”

Turan’ın bu sözlerini alıntılayan İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu ise, şu ifadeleri kullandı:

“Gerçekten ilgi alanımız değil. %50 indirimi biz Genel Kurul kararı ile zaten yapmıştık. Bunlar bizim sorunlarımız değil. Siz stajyerin ücret almasını, genç avukata iş alanı açılmasını vs. düşünsenize... Hadi davet edin ben anlatayım size... Ya da yemekler benden...

Ya da Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kuruluna bir sorun. 3 saat boyunca Sayın Uçum, Sayın Kuzu, Sayın Bahçekapılı da dahil olmak üzere, anlattıklarımız karşısında hayret ifade edip, “en kısa sürede” sorunu çözeceklerini söyleyenler ne yapmış şimdiye kadar...

Bu değişiklik bizim sorunumuzu çözmüyor. Siz kanunun 2. Maddesini işlerliğe kavuştursanıza... Adliyelerde avukata kapalı alanı açtırsanıza.. Dosyaları inceleyemiyoruz Sayın Turan, çözsenize... Dönüşünüzde başka bir adliye olacak. Kimseye söylemeyin.”