İstanbul Barosu Başkanlığı, 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesaplarından "istismar, tehdit, hakaret" içerikli paylaşımlar yapanlara suç duyurusunda bulundu

İstanbul Barosu'ndan Atakan'ı tehdit edenler hakkında suç duyurusu

Okuduğu kitaplar ve bahsettiği konuları ele alış biçimiyle gündem olan 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medyada çok sayıda tehdit ve hakaret içerikli paylaşım yapılmıştı. İstanbul Barosu, bu paylaşımlar için harekete geçti.

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına avukat Fırat Çiçek, Atakan Kayalar'a yönelik "istismar, tehdit, hakaret" içeren paylaşımlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Çiçek, İstanbul Anadolu Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na tek sayfa olarak yaptığı şikayetinde şu ifadelere yer verdi:

"İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi genel sekreteriyim. Son günlerde gündeme gelen Atakan Kayalar isimli çocuğa yönelik sosyal medya üzerinden istismar, tehdit ve hakaret içerikli paylaşımlar yapılmaktadır. Erkan Naldemirci isimli şahıs Facebook üzerinden yapmış olduğu paylaşımlar çocuk istismarına teşvik edici ve suçu övme niteliğindedir. Gerekli araştırma ve incelemenin yapılması amacıyla durum savclığa bildirilmektedir. Sorumluların tespit edilerek cezalandırılmasını talep ederiz."

Dilekçede, 10 yaşındaki Atakan Kayalar için sosyal medya hesaplarından 'Tecavüz edilmeli' diyen Erkan Naldemirci'nin de ismine yer verilerek soruşturma aşamasında benzer paylaşımlarda bulunanların dosyaya eklenmesi de istendi.

NALDEMİRCİ SERBEST BIRAKILDI

istanbul-barosu-ndan-atakan-i-tehdit-edenler-hakkinda-suc-duyurusu-693684-1.

Öte yandan İnternette gündem olan 10 yaşındaki Atakan Kayalar hakkında sosyal medya hesabından yaptığı çirkin paylaşımlar nedeniyle gözaltına alınan Erkan Naldemirci, savcılıktaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Savcılıktaki ifadesinin ardından adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edilen Naldemirci, haftanın 4 günü imza vermesi şartıyla adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Şüpheli Erkan Naldemirci’nin savcılıktaki ifadesinde suçlamaları kabul ettiği öğrenildi.

Özyeğin Üniversitesi’nde ulaştırma görevlisi olarak çalışan Erkan Naldemirci’nin, Atakan Kayalar hakkında yaptığı paylaşımın ardından üniversitedeki görevine son verilmişti.