İstanbul Barosu, avukatlara adliyelerde yiyecek ve içecek fiyatlarının hakim, savcı ve adliye personelinden daha yüksek fiyata satılması nedeniyle boykot kararı aldı. Avukatlar bugünden itibaren adliyelerdeki kafeteryalardan alışveriş yapmayacak.

İstanbul Barosu'ndan avukatlara boykot çağrısı

İstanbul Barosu, adliyelerde fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar avukatları boykota davet etti. Avukatlar bugünden itibaren adliyelerdeki kafeteryalardan alışveriş yapmayacak.

Baro tarafından avukatlara gönderilen SMS’te şu ifadeler yer aldı:

"Avukatlar için adliyelerde yiyecek-içecek fiyatlarının hakim, savcı, adliye personeli için uygulanan fiyatlardan ciddi oranda farklılık göstermesi nedeniyle fiyat eşitliği sağlanıncaya kadar bu eşitsizliği protesto ediyor 3 Şubat 2020 tarihinden başlayarak meslektaşlarımızı boykota davet ediyoruz."

İstanbul'daki adliyelerde uygulanan fiyatlar nedeniyle bir avukat, 2019 yılının temmuz ayında suç duyurusunda bulunmuştu.

Baronun çağrısından sonra İstanbul Adliyesi’nde bulunan kafeteryadaki boş masalar dikkat çekti. Öte yandan Çağlayan Adliyesi’nin karşısında bulunan bir kafeterya ise baronun çağrısının ardından twitter hesabından yaptığı paylaşımda, avukatlara bir hafta boyunca çayların ücretsiz, kahvelerin ise yüzde 50 indirimle satılacağını paylaştı.

Kartal'daki Anadolu Adliyesi'nde geçen yaz uygulanan fiyatlara göre, simit 3,5, büyük çay 7, Türk kahvesi 9, nescafe 10 ve kahvaltı tabağı 25 liradan satılıyor.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde ise, yine geçen yaz paylaşılan fiyat listesine göre, simit 3, karton bardak çay 4, nescafe 6 ve karışık tost 9 liradan satışa sunuluyor.

Independent Türkçe'nin haberine göre; Geçen yaz, adliye personeli de kendilerine uygulanan fiyatlar nedeniyle kafeteryaları kullanmama kararı almıştı.

istanbul-barosu-ndan-avukatlara-boykot-cagrisi-683398-1.
Fotoğraf: Twitter

cukurda-defineci-avi-540867-1.