İstanbul Barosu, gönüllü avukatlara seslendi. Baronun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, avukatlara okulların ve ilçe seçim kurullarının toplandığı salonlardan ayrılmamaları çağrısında bulundu.

Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul Barosu': Okullardan ve ilçe seçim kurullarının toplandığı salonlardan ayrılmayın

İstanbul Barosu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile gönüllü avukatlara çağrıda bulundu.

Baronun açıklamasında, seçimin hukuki güvenliğinin en önemli parçasının ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları olduğu belirtilerek, sonuçlara yönelik yapılan itirazların bu tutanaklarla yapılabileceğine işaret edildi.

Paylaşımda, sandık sonuçlarının ilçe seçim kuruluna teslim edilip birleştirme tutanakları düzenlenene kadar hukuki ihtiyacın devam edeceği ve bu nedenle okullardan, ilçe seçim kurullarının toplandığı salonlardan ayrılmamanın önemli olduğu belirtildi.

İstanbul Barosu'nun, açıklaması şöyle:

"Seçimin hukuki güvenliğinin en önemli parçası ıslak imzalı sandık sonuç tutanaklarıdır. Sonuç itirazları bu tutanaklarla yapılabilmektedir.

Sandık kurulu üyeleri ve müşahitler tarafından sonuç tutanaklarının fotoğrafı ya da fotokopisi ile yetinilmeyerek, bu kişilerce ıslak imzalı tutanakların teslim alınması, seçmen iradesinin sonuçlara doğru yansıması için hayati önemdedir. 

Sandık sonuçlarının ilçe seçim kuruluna teslim edilerek birleştirme tutanakları düzenlenene kadar hukuki destek ihtiyacı devam edeceğinden, okullardan ve ilçe seçim kurullarının toplandığı salonlardan ayrılmamak önem taşımaktadır.”