İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Yalova'da okullar tatil edildi

İstanbul'da merkez üssü Silivri ilçesi açıkları olan 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Marmara ve Ege bölgesindeki illerde etkili şekilde hissedildi.

İstanbul Valiliği, Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiğini açıkladı.

Deprem sonrasında valilikçe AFAD'ın hemen faaliyete geçirildiği aktarılan açıklamada, "Deprem nedeniyle ilimizdeki ilk ve orta dereceli okullarımızda tedbiren bugün eğitimin geçici olarak tatil edilmesine karar verilmiştir." denildi.

BURSA'DA OKULLAR TATİL EDİLDİ

İstanbul'da Silivri açıklarında meydana gelen depremin ardından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden tatil açıklaması geldi.

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada:

"26/09/2019 (Bugün) İstanbul Silivri Merkezli olarak meydana gelen depremin Bursa'da da hissedilmesi nedeniyle öğrencilerimizde oluşan kaygının giderilmesi amacıyla Bursa'daki tüm okullar Bursa Valiliği kararıyla 26/09/2019 (bugün) saat 14.30 itibarıyla bir gün süreyle tatil edilmiştir." denildi.

YALOVA VE KOCAELİ'NDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Yalova'da tüm okullarda Marmara Denizi'nde meydana gelen deprem nedeniyle eğitime ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin Yalova'da da hissedildiğini belirterek, Valiliğin kararıyla il genelinde eğitim öğretime öğleden sonra ara verildiğini söyledi.

Valilikten yapılan açıklamada depremin, kentte herhangi bir can veya mal kaybına yol açmadığı duyuruldu.

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem Kocaeli'de de paniğe neden oldu. Kocaeli merkezinde ve ilçelerde hissedilen depremde kısa süreli panik olurken bina içlerinde olan insanlar hızla kendini sokağa attı. Deprem sonrası panik yaşanan Kocaeli genelindeki okullarda öğrenciler sınıflardan bahçeye çıkarılırken eğitime yarım gün ara verildi. Deprem sonrası korku ile okul önlerine gelen veliler ise çocuklarını alarak evlerine döndü.