2020 yılında iş arayan ile işvereni bir araya getirme hedefiyle bölgesel istihdam ofisleri projesini hayata geçiren İBB, bu projeyi mobil ofislerle genişletme kararı aldı. İBB İstanbul Personel Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Banu Saraçlar, 2022 yılında en az üç yeni ofis daha açmayı hedeflediklerini söyledi.

İstanbul'da 10 bin kişinin iş bulmasına aracılık yapan mobil ofislere yenileri ekleniyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından iş arayan ve iş vereni bir araya getirmek amacıyla 2020’de hayata geçirilen Bölgesel İstihdam Ofisleri (BİO), projeyi mobil ofislerle genişletme kararı aldı. İBB İstanbul Personel Yönetim A.Ş. (İSPER) Genel Müdürü Banu Saraçlar, 2022’de en az 3 yeni ofis daha açmayı hedeflediklerini söyledi. Böylelikle 13 olan BİO sayısı da 16’ya çıkarılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iş arayan ile işvereni bir araya getirme hedefiyle geçen yıl bölgesel istihdam ofisleri projesini hayata geçirdi. Bugün itibarıyla Avrupa yakasında 8, Anadolu yakasında 5 olmak üzere 13 Bölgesel İstihdam Ofisi (BİO) hizmet veriyor. 2021 Kasım ayı sonu itibari ile özel sektörde 27 bin 838 kişi Bölgesel İstihdam Ofisleri aracılığı ile iş sahibi oldu.

90 BİN KİŞİNİN İŞ SAHİBİ OLMASI AMAÇLANIYOR

İBB’nin eğitim ve istihdamla alakalı tüm birimleri ile yoğun bir iş birliği içerisinde olduklarını belirten İSPER Genel Müdürü Banu Saraçlar, “Ofislerimizin faaliyete geçmesinin hemen ardından pandemi sürecinin başladığını da göz önüne alırsak bu sonuçtan oldukça memnunuz. İstanbul’da istihdamın artmasına katkıda bulunmak ve iş arayışlarında İstanbullulara daha fazla destek olabilmek için sürekli yeni projeler üretiyoruz” dedi. Saraçlar, 2021 yılı sonunda 30 bin, 2022 yılı sonunda toplam 90 bin kişiye BİO’lar aracılığı ile özel sektör iş fırsatlarıyla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Proje kapsamında 2020 sonunda ‘mobil ofis’ uygulaması hayata geçirildi. İstanbul’un 13 ilçesindeki sabit ofislere ek olarak kişiler, mobil ofislerde de kariyer danışmanları ile görüşüp ücretsiz danışmanlık hizmeti alabiliyorlar. Biri Anadolu biri Avrupa yakasında olmak üzere her hafta farklı ilçe meydanlarında iş arayanlarla buluşan iki mobil ofis vatandaşların aday kayıtlarını oluşturuyor ve kendilerini uygun ilanlara yönlendiriyor. 2022’de en az 3 yeni ofis açılması hedefleniyor.

Bugüne kadar yapılan aday başvurularının 10 bin kadarı mobil ofislerden geldi. Bu başvuruların yüzde 25’i istihdama döndü. Bugüne kadar yapılan 307 bin başvurunun yüzde 76’sı mavi yaka, yüzde 24 beyaz yakadan oluşuyor. Ofisler, üretim elemanı, depo personeli, büro personeli ve satış danışmanı pozisyonları için çok sayıda başvuru alıyor.

istanbul-da-10-bin-kisinin-is-bulmasina-aracilik-yapan-mobil-ofislere-yenileri-ekleniyor-952036-1.

BAŞVURULARIN YÜZDE 47.7’Sİ KADINLARDAN

Bölgesel İstihdam Ofislerine başvuranların genel bir analizi yapıldığında adayların yüzde 47.7’sini kadınlar, yüzde 52.3’ünü ise erkekler oluşturuyor. Saraçlar, “Kadınların başvuru oranının yüksek olması hem sevindirici hem de düşündürücü. Kadınlarımızın iş hayatına katılıp kendi ayakları üzerinde durmak konusunda cesaretinin artmış olmasıyla birlikte ekonomik sıkıntıların da bunda etken olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. Bunun yanı sıra gençlerin istihdam ofislerine ilgisi yoğun. Toplam BİO istihdamının yüzde 63’ü, 30 ve altı yaş grubu gençlerden oluşuyor.

Kariyer danışmanlarının sabit ve mobil ofislerde yüz yüze hizmet verdiğini anlatan Saraçlar, “İş arayışı olan ve aday havuzumuza kayıt olmak isteyen ofislerimize gelip birebir hizmet alabilecekleri gibi bio.ibb.istanbul üzerinden de özgeçmişlerini oluşturup iş başvurusu yapabiliyorlar. Ofisler ve web sitesine ek olarak 444 8 333 numaralı telefonu arayarak kendilerine en yakın Bölgesel İstihdam Ofisindeki kariyer danışmanlarımızla görüşebilirler” bilgisini paylaştı.