İstanbul‘da, 6 aylık bebeği olan ve 1.5 aylık hamile 17 yaşındaki çocuğu, başından vurarak katleden 32 yaşındaki Suat Özlüler isimli erkeğe "Çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası verildi. Özlüler hakkında önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren heyet, verilecek cezanın failin 'geleceği üzerindeki olası etkilerini' göz önüne alarak müebbet hapis cezası kararı aldı.

İstanbul'da 17 yaşındaki hamile çocuğu öldüren erkeğe müebbet hapis: Takdir indirimi uygulandı

İstanbul Beyoğlu’nda 6 aylık bebeği olan 1.5 aylık hamile 17 yaşındaki Gülseren Mamuş'u tabanca ile katleden 32 yaşındaki Suat Özlüler isimli erkeğe müebbet hapis cezası verildi. Heyet, Özlüler'i önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Verilecek cezanın failin 'geleceği üzerindeki olası etkilerini' göz önüne alan heyet, fail Özlüler hakkında müebbet hapis cezası verdi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu Suat Özlüler Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında, Özlüler'in oda içerisinde iki el ateş ettiğini ve olay tarihinde Mamuş'u tabancayla vurarak öldürdüğünü kaydetti. Savcı, cezada indirim yapılmasını gerektirecek bir neden olmadığını belirterek ağırlaştırılmış müebbet hapis talebinde bulundu.

MAMUŞ'UN İNTİHAR ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

Suat Özlüler savunmasına Gülseren Mamuş’a ateş etmediğini kaydederek, “1-2 ateş ettiğim doğru ancak eşime yönelik eylemim olmamıştır. Tabancayı sehpanın üzerine bıraktım. Eşimle konuşmaya çalıştım. 10-15 dakika kadar sonra lavaboya geçtim. Tam ışığı yakıp içeri geçecekken bir el ateş sesi duydum. Tuvalete girmeden eşimin bulunduğu yere gittim. Eşimi yerde gördüm. Bağırarak yardım talebinde bulundum. Hastaneye yetiştirmeye çalıştım. Kaçmadım. Saklanmadım. Ancak yetiştiremedim. Suçlamayı kabul etmiyorum. Beraatımı ve tahliyemi talep ederim" dedi.

Özlüler'in avukatı, mütalaayı kabul etmediklerini, anlık bir tartışma sonucu çocuğun intihar ettiğini iddia ederek Suat Özlüler’in suçu işlediğine dair delil olmadığını öne sürdü. Şikayetçi avukatlarının, failin üst hadden cezalandırılmasını talep etmesinin ardından mahkeme heyeti oy çokluğuyla sanık Suat Özlüler'in "Çocuğa karşı kasten öldürme" suçunu işlediğini sabit gördü.

OY ÇOKLUĞUYLA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Heyet, Özlüler'i önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Verilecek cezanın failin 'geleceği üzerindeki olası etkilerini' göz önüne alan heyet, fail Özlüler hakkında müebbet hapis cezası verdi.

Özlüler'in tutukluluk halinin devamına karar verildi. Mahkeme heyeti üyesi bir hakim ise sanığa beraat verilmesi ve tahliye edilmesi yönünde karara şerh düştü.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 'dini nikahla' evli olan 17 yaşındaki Gülseren Mamuş ile Suat Özlüler'in 6 aylık bir çocuklarının olduğu belirtildi. Olay günü olan 15 Eylül 2021'de Mamuş'un Özlüler tarafından başından silahla vurulduğu ifade edildi. Özlüler'in "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Suat Özlüler ilk duruşmada yaptığı savunmasında, Mamuş'u öldürmediğini iddia ederek "Olay günü, eşim beni kıskanmıştı. O yüzden tartışıyorduk. O hararetle, eşim bana inansın, sakinleşsin diye silahımı çıkardım, elime aldım. Duvara doğru niye ateş ettim bilmiyorum. Sakinleşsin diye, dursun diye yaptım. Çok ağlıyordu ancak eşime ateş etmedim. Silahı sehpa üzerine bıraktıktan sonra konuşmaya devam ettik. Sonrasında tuvalete doğru çıkacağım sırada silah sesi duydum. Eşimi dolabın olduğu yerde yatar vaziyette gördüm. O sırada teyzemin kızı Ceylan arka odadaydı. Yanımızda değildi. Ceylan abla diye bağırınca yanımıza geldi. Sonra hemen eşimi aldım, hastaneye götürdüm. Beraatımı ve tahliyemi talep ediyorum" demişti.

(DHA)