İstanbul'da 2 kişiyi öldüren, 2'si polis 4 kişiyi yaralayan zanlının silahının aynı gün Küçükçekmece'deki bir cinayette daha kullanıldığı ortaya çıktı.

İstanbul'da 2 kişiyi öldürüp 4 kişiyi yaralamıştı: Silah aynı gün başka bir cinayette daha kullanılmış
Fotoğraf: İHA

İstanbul'da 2 kişiyi öldürüp 4 kişiyi de yaralayan şüpheliye ait silahın, bir cinayette daha kullanıldığı ortaya çıktı.

19 Eylül'de Başakşehir ilçesinde 2 kişiyi öldürüp 2 kişiyi de yaraladıktan sonra Fatih ilçesinde kimlik uygulaması yapan 2 polis memurunu silahla yaralayan Güven Güler ile ilgili soruşturmada yeni gelişmeler ortaya çıktı.

Şüphelinin olayda kullandığı silahı balistik incelemeye alan polis, silahın aynı gün Küçükçekmece'de Celal M'nin öldürülmesinde de kullanıldığını belirledi.

Emniyetteki ifade işlemleri süren Güven Güler'in ilk ifadesinde suçlamaları reddettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Fatih'te kimlik kontrolü yapmak isteyen polis memurları Ozan Kurutaç ve Özgür Karagöz'ü 19 Eylül'de silahla ateş ederek yaralayan Güven Güler, daha sonra olay yerinden kaçmıştı.

Kimliği tespit edilen zanlının Başakşehir'de E.M'yi silahla öldürdüğü belirlenmişti.

Daha sonra amcasının Güvercintepe Mahallesi'ndeki evine giden saldırganın, kapının açılmaması üzerine amcasının kızı S.G'nin evine gittiği, burada silahla ateş edip amcasının eşi G.G'yi öldürdüğü, amcasının kızı S.G. ile A.T'yi de yaraladığı ortaya çıkmıştı.

2 kişiyi öldürüp 2'si polis 4 kişiyi de yaralayan Güven Güler, polisin yaptığı operasyonla Başakşehir'de saklandığı viyadüğün altında yakalanmıştı.

Çalışmaların devamında da polislerin yaralandığı olay sırasında Güven Güler'in yanında bulunan bir şüpheli ile olayla ilgisi olduğu değerlendirilen yaşı küçük bir zanlı daha gözaltına alınmıştı.

(AA)