İstanbul'da 30 Ağustos'ta ulaşım ücretsiz

İstanbul’da, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle toplu taşıma araçları ücretsiz hizmet verecek.

İstanbullular, İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul’un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında ücretsiz seyahat edebilecek.

Milli Bayramlarda, ücretsiz ulaşım kararı Başkan Ekrem İmamoğlu’nun önerisiyle İBB Meclisi’nde alınmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramının 97. yılının coşkuyla kutlanması için şehrin birçok noktasında etkinlikler düzenleyecek. İstanbul halkının davetli olduğu Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında İstanbul'daki toplu ulaşım araçları da ücretsiz hizmet verecek.

BAYRAMA ÖZEL EK SEFERLER

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda yolcular, İstanbulkart entegrasyonuna dahil tüm toplu taşıma araçlarına kartını okutmak suretiyle ücretsiz yolculuk yapacak. Ücret bedellerinin tamamı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesinden karşılanacak. 30 Ağustos'a özel olarak toplu taşımaya ek seferler de konulacak.
Uygulama; İETT, Metrobüs, OTOBÜS AŞ (Havalimanı Otobüsleri Hariç), Özel Halk Otobüsleri, Şehir Hatları Vapurları, Özel Deniz Yolu Toplu Ulaşım Motorları ile Metro İstanbul'un yönettiği Tramvay, Metro, Füniküler, Tünel ve Teleferik hatlarında geçerli olacak.

24 SAAT ULAŞIM HİZMETİ

İmamoğlu dün yaptığı konuşmada İstanbul'da ulaşım hizmetlerinin 24 saat kesintisiz süreceğini de duyurmuştu. Bu uygulama da 30 Ağustos'ta devreye giriyor. İmamoğlu, “Bu şehir 24 saat yaşıyor. Gece mesaisine kalandan, gece bu şehrin çok aktif olduğunu biliyoruz. Kentin her noktası birbirinden farklı. Uzun yıllardır tartışılan 24 saat üzerinden taşımanın sağlanmasıyla ilgili ne yazık ki, bir türlü başlanamayan bu uygulamayı özellikle metro hatlarında ve de çok yoğun metro hatlarında, çok yoğun otobüs hatlarında 24 saat ulaşımla ilgili 30 Ağustos gece 12'den sonra, 24 saat ulaşımı İstanbul'da başlatacağız. Bunu şimdiden müjde edelim." demişti.