İstanbul'da 5.7 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da saat 13.59'da deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre 5.7, AFAD'ın verilerine göre ise 5.8 büyüklüğünde olan deprem, Silivri açıklarında yerin 6.99 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Şiddetli sarsıntının ardından İstanbullular sokaklara çıktı. Okullar, hastaneler ve AVM'ler hızla tahliye edildi. Telefon hatları kesildi, İstanbul'da yurttaşlar birbirine ulaşamadı. Büyük paniğin yaşandığı kentte artçı sarsıntılar devam ediyor.

AVCILAR'DA CAMİNİN MİNARESİ YIKILDI

Şiddetli depremde Avcılar Merkez Camii'nin minaresi yıkıldı. Deprem anında çok katlı binalar beşik gibi sallandı. Silivri'de depreme yolda yakalananlar oldu. Deprem anında işyerlerinde olanlar büyük korku ve panik yaşayarak, kendilerini dışarıya attı. Bazı dükkanlar kepenk kapattı.

istanbul-da-6-0-lik-deprem-629601-1.

27 DAKİKADA 4 ARÇTI DEPREM

Bu depremden saat 14.26’ya kadar, büyüklükleri sırasıyla 4.0, 3.3, 2.6 ve 4.1 olan 4 artçı deprem daha meydana geldi.

istanbul-da-deprem-629586-1.

EKREM İMAMOĞLU: CAN VEYA MAL KAYBINA İLİŞKİN BİLGİ ULAŞMADI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'daki depreme ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. İmamoğlu, "Marmara Denizi Büyükçekmece açıklarında 12 km derinlikte 5.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Tüm bölgeye geçmiş olsun, AKOM teyakkuz halinde, can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi ulaşmış değil" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Habertürk TV canlı yayında yaptığı açıklamada da depremle ilgili olarak AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceklerini kaydetti. İmamoğlu, "Deprem toplanma alanlarını tespit ettik. Bunların hazırlığını yapıyoruz. Eğitimler başlatacağız. Bundan sonra her anımızda depremi hatırlayacağız" ifadesini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD Deprem Daire Başkanı, "Şu anda aktiviteyi takip ediyoruz, 4.6, 4.7'lik artçı depremler yaşanabilir" açıklaması yaptı.

AFAD; Ankara, Bursa ve Sakarya İl AFAD Müdürlükleri'nden deprem bölgesine ekipler sevk edildiğini açıkladı.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, depreme ilişkin, "Deprem sonrası 14.20 itibariyle ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır" açıklamasını yaptı.

Valilik, okulların tatil olduğunu açıkladı.

ÖNCEKİ GÜN 4,6 İLE SALLANMIŞTI

İstanbul’da önceki gün saat 11.01’de aynı bölgede 4, 6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Deprem, korku ve paniğe neden olmuştu.