AKP’nin İstanbul il teşkilatına bağlı 22 ilçe başkanının görevden alındığı iddia edildi. İddiaların arasında İl Başkanı Şenocak’ın da görevine devam etmeyebileceği de var.

'İstanbul'da AKP'nin 22 ilçe başkanı görevden alındı' iddiası

AKP İstanbul İl Başkanlığı toplantısının ardından 22 ilçe başkanının görevden alındığı iddia edildi.

İktidara yakınlığıyla tanınan Türkiye gazetesi yazarı Süleyman Özışık Twitter hesabı üzerinden paylaşım yaparak AKP’nin İstanbul’da 22 ilçe başkanını görevden aldığını duyurdu.

OdaTV’de yer alan habere göre AKP Esenyurt İlçe Başkanı Yasir Çelik de kişisel Facebook hesabından yeni kongre döneminde aday olmayacağını duyurdu.

Çelik paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"İl Başkanlığımız ile yapmış olduğumuz istişare neticesinde yeni kongre döneminde Esenyurt İlçe Başkanlığı’na aday olmayacağım. ‘Makamlar geçicidir, baki olan davadır’ şiarıyla, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın yolunda, AK Parti’mize hizmet etmeye devam edeceğim.”

AKP’ye yakın bir sitede yer alan bir habere göre, Şişli, Küçükçekmece, Kartal, Maltepe, Şile, Çekmeköy, Ümraniye, Fatih, Başakşehir, Beylikdüzü, Güngören, Bahçelievler, Bağcılar, Esenyurt, Avcılar, Sancaktepe, Tuzla, ve Gaziosmanpaşa ilçe Başkanları ile yola devam edilmeyeceği iddia edildi.

BAYRAM ŞENOCAK İDDİASI

Yine aynı sitede yer alan iddialara göre İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak hakkındaki karar ise henüz kesinlik kazanmış değil. Bayram Şenocak hakkında netleşmeyen bilgiye göre görevden alınıp yerine Kağıthane eski belediye başkanı Fazlı Kılıç’ın getirileceği iddia edildi.