İstanbul'da bankacı operasyonu: 20 kişi gözaltında
İstanbul'da bir kamu bankasının müfettişleri İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne 45 ayrı usulsüz kredi kullanımının tespit edildiğini ihbar etti. Gelen ihbarlar doğrultasında şebekeyi takibe alan mali polis 10 bankacının da içinde bulunduğu 20 kişiyi gözaltına aldı.  
 
İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kamu ve özel bankalarda sahte evrakla banka kredisi çektiren ve POS makinesiyle tefecilik yaptığı iddia edilen bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi.Şebekenin yaklaşık 750 bin lira haksız kazanç elde ettiği belirlenirken, kamu bankası müfettişleri de şebekenin devleti ne kadar zarara uğrattığını tespit etmeye çalışıyor. 
 
TOPLAM 10 BANKACI GÖZALTINDA 
İddiaya göre, şüphelilerin, "Nitelikli dolandırıcılık", "Resmi belgede sahtecilik", "Rüşvet" ve "POS makinesi tefeciliği" yaptığını ortaya çıkaran mali polisler, çok sayıda adrese eşzamanlı baskın düzenledi. Mali polis, 5'i kamu bankası, 5'i özel bankalarda çalışan 10 bankacının da aralarında bulunduğu toplam 20 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan şüpheliler sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.