Google Play Store
App Store

Başbakan Erdoğan'nın 100 bin Ermeniyi sınır dışı etme tehdidine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Demokratik kitle örgütü, sendika ve parti

Başbakan Erdoğan'nın 100 bin Ermeniyi sınır dışı etme tehdidine karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Demokratik kitle örgütü, sendika ve parti üyeleri Başbakan’ı protesto etti. Taksim Tramvay Durağı’ndan Galatasaray Meydanı’na kadar yürüyen protestocular adına konuşan Göçmen Dayanışma Ağı üyesi Deniz Özgür Başbakan’ın sözlerini kınadı. Bir ülkeye gelmiş olan göçmenleri toplu olarak sınır dışı etme tehdidinde bulunmanın göçmen karşıtı olduğu kadar ırkçı bir tutum olduğunu da vurgulayan Özgür, '' Erdoğan'ı ve onun gibi ırkçı ve ayrımcı zihniyete sahip olanları şiddetle kınıyoruz. Göçmen Ağı olarak göçmenlerinin sömürücü devlet politikalarıyla piyon haline gelmesine izin vermeyeceğiz'' dedi.
Öte yandan Başbakan Erdoğan'ın Ermeni göçmenlere yönelik saldırılarını ellerinde Agos gazetesi taşıyarak cevap veren Irkçılığa ve Milliyetçiliğe Durde üyeleri de Taksim’de '' Techir'e inat kardeşimsin Hrant sloganını atarak' Başbakan'ı protesto ettiler.
BAŞBAKAN’A KARŞI ORTAK TAVIR
Başbakan’ın sözlerine sivil toplum örgütlerinden de tepki geldi. Ortak bir basın bildirisi yayınlayan örgütler Erdoğan'a nefret suçu işlediğini hatırlattı. "Üçüncü ülkelerin parlamentolarından çıkabilecek kararları bertaraf edebilmek için binlerce savunmasız insanı pazarlık konusu yapmak kabul edilemez" dedi.
Açıklamaya DurDe İnisiyatifi, Amargi Kadın Kooperatifi, Antikapitalist Öğrenciler, Barış İçin Kadın Girişimi, Barış İçin Sanat Girişimi, Barış İçin Vicdani Ret Platformu, Birbirimize Sahip Çıkıyoruz Platformu, Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu, Çiğli Kadın Dayanışma Evi (ÇEKEV), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Diyarbekir İletişim Platformu, Emek Partisi (EMEP) İstanbul İl Örgütü, Ev Eksenli Çalışanlar Sendikası, Genç Siviller, Göçmen Dayanışma Ağı, İnsan Hakları Derneği, İzmir Kadın Dayanışma Derneği, Kaos GL, Kumbara Sanat Atölyesi, Küresel BAK, Küresel Eylem Grubu, Lambdaistanbul, Nor Zartonk, Sendikalarda Şiddet ve Ayrımcılığa Karşı Kadın İnisiyatifi, Sosyal Değişim Derneği, Toplumsal Dayanışma Derneği,  Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Yeşiller Partisi, Yüzleşme Derneği, 70 Milyon Adım Koalisyonu ve 78'liler Girişimi imza verdi.
ZEYNEP KURAY