Maltepe İlçesi'nde BDP yönetici ve üyelerinin evlerine baskın düzenleyen polisler, aralarında BDP İlçe Başkanı Besim Yılmaz'ın da bulunduğu sekiz kişiyi gözaltına aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube polisleri, sabah saatlerinde Maltepe İlçesi Gülsuyu Mahallesi'nde, BDP'li yönetici ve üyelerinin evlerine baskın düzenledi. Baskınlarda BDP Maltepe İlçe Başkanı Besim Yılmaz, İlçe yöneticileri Yeter Kim ve Maşallah Yağan ile DYG aktivistleri Mahmut Gücin, Nihat Budak, Turgay Budak, Turgay Tokur ve soyadı öğrenilemeyen Kamil isimli sekiz kişi gözaltına alındı. Baskınlarda birçok bilgisayar kasası ile BDP'nin bazı evraklarına da el konuldu. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen sekiz kişinin emniyete götürüldüğü belirtildi.
Gözaltıları Birgün’e değerlendiren BDP İstanbul İl Yöneticisi Gıyasettin Mordeniz, bu baskınların rutinleştiğine dikkat çekerek,  baskının nedenini yaptıkları seçim çalışmalarının önünü kesmek olduğunu söyledi.
Mordeniz, “Artık Gülsuyu mahallesinde her hafta biraz demokrat, yurtsever, biraz duyarlı olan insanları bu şekilde topluyorlar. Bu mahalle, Kürtlerin, sosyalistlerin yoğun olarak yaşadığı bir yer. Biz Maltepe ilçe örgütü olarak Aralık ayı başında bir kongre gerçekleştirdik. Bu kongre sonucu örgüt olarak daha da güçlendik. Ayrıca şu günlerde seçime yönelik çalışmalarımız da hız kazanmıştı. Mahalle ve ev çalışmaları yapıyorduk.  İstanbul genelinde böyle bir hareketliliğimiz var. İşte bu hareketliliğin önünü kesmek için bu baskınları yaptıklarını düşünüyoruz” dedi. Mordeniz, baskının hangi gerekçeyle gerçekleştirildiğinin kendilerine açıklanmadığını da sözlerine ekledi. BirGün