İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bir sitede baba ile 3 çocuğu ölü bulundu. Sitede işçi olarak çalışan Mehmet Altun'un şiddet uyguladığı Hülya A'nın evi terk etmesi üzerine 3 çocuğunu öldürdüğü ve kendisinin de aynı yöntemle intihar ettiği öğrenildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine olaya ilişkin yayın yasağı kararı alındı.

Sancaktepe'de baba ve 3 çocuğu ölü bulundu
Fotoğraf: İHA

İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde bir sitenin kazan dairesinde 3'ü çocuk 4 kişinin cansız bedenleri bulundu.

Olay, Fatih Mahallesi Selahaddin Eyyubi Caddesi üzerindeki bir sitede bulunan kazan dairesinde yaşandı. Sitede görevli olarak çalışan Mehmet Altun isimli kişiden haber alamayan site sakinleri Altun'un meslektaşı olan birini aradı.

Mehmet Altun'un meslektaşı olan kişi, polis ile beraber binada bulunan kazan dairesine geldi. Çilingir yardımıyla kazan dairesinin kapısının açılmasıyla içeri giren polis, Mehmet Altun ile çocukları Berat A. (11), Büşra A. (10) ve Yusuf Efe A'nın (4) asılmış halde cansız bedenlerini buldu.

Mehmet Altun'un bir süredir problem yaşadığı Hülya A'nın evi terk etmesi üzerine çocuklarını ve kendisini asarak intihar ettiği belirtildi.

ŞİDDET UYGULAMIŞ

Yapılan incelemede, Mehmet Altun'un evli olduğu Hülya A'yı Sultanbeyli'de darbettiği belirlendi. Bunun üzerine Hülya A'nın Mehmet Altun'dan şikayetçi olduğu kaydedildi.

Olay yerinde ekiplerin incelemeleri devam ediyor.

KAYMAKAMLIKTAN AÇIKLAMA: 3 ÇOCUĞUNU ÖLDÜRDÜKTEN SONRA İNTİHAR ETTİĞİ ANLAŞILDI

Sancaktepe Kaymakamlığı, olaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"İlçemiz Fatih Mahallesi Selahattin Eyyubi Caddesi'nde bulunan bir sitede işçi olarak çalışan, ailevi ve psikolojik sorunlar yaşayan M.A’nın 3 çocuğunu öldürdüğü ve kendisinin de aynı yöntemle intihar ettiği anlaşılmıştır. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır. Meydana gelen bu elim olayda hayatını kaybeden masum çocuklarımıza Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz."

YAYIN YASAĞI GELDİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, olaya ilişkin soruşturmanın gizliliğinin sağlanması ve etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla soruşturma tamamlanana kadar her türlü yazılı, görsel ve sosyal medya ile internet ortamında faaliyet gösteren medyada her türlü haber, röportaj, görüntü, eleştiri ve benzeri yayınların yasaklanmasını talep etti.

İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, talebi kabul ederek, yayın yasağı getirilmesine hükmetti.

(İHA-DHA)