İstanbul’da bir garip Faslı hasta

HABER MERKEZİ

Arkadaşları tarafından bilinci kapalı olarak bırakıldığı hastanede 6 ayı geride bırakan Meriem Sabbar, hayata tutunmayı başardı, ancak kimsesiz kaldı. 1 milyon lirayı aşan faturayı ödemesi gereken Faslı hasta, taburcu olacak durumda ama ailesine ulaşılamıyor.

Altı ayı aşkın süredir Esenyurt’taki Özel Esencan Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesinde tedavi edilen Fas uyruklu Meriem Sabbar, 29 Ağustos 2021’de arkadaşları tarafından hastaneye getirildi. O sırada bilinci kapalı olan ve yaklaşık 3,5 ay entübe edildikten sonra yoğun bakım ünitesinde tedavisi sürdürülen Sabbar, artık taburcu olacak kadar iyi. Ancak 1 milyon liranın üzerindeki fatura ve ailesinden kimseye ulaşılamaması nedeniyle bir anlamda mahsur kalmış durumda. Kendisini hastaneye bırakan arkadaşlarının ortadan kaybolması nedeniyle Fas Konsolosluğu ile temasa geçildi ama bu da çözüm olmadı.

KONSOLOSLUK CEVAP VERMİYOR

Garip hikâyenin detaylarını Başhekim Dr. Nihat Bağ şu sözlerle aktardı: “Geldiğinde çok kötüydü. Bir ara kalbi de durdu. Ama doğru müdahale ile hayata döndü. Meriem için ne gerekiyorsa yapıldı. Artık ailesine kavuşmasını istiyoruz. Arkadaşlarının verdiği irtibat numarasına ulaşılamıyor. Bakıma muhtaç olduğu için normal servise de alamıyoruz. Eline kalem verince yazı bile yazamıyor. Hastaneden çıkınca evde bakılması gerek. Fas Konsolosluğu ile görüştük. Önce ücreti ödeyip, Meriem’i alacaklarını söylediler. Daha sonra telefonlarımıza çıkmadılar. Kimlik numarası dışında hakkında hiç bilgi yok. Ne yazık ki geleceği şimdilik soru işareti.”