İstanbul'da bugün 231 kişi bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Sağlık Bakanlığı'nın bugün Türkiye'de son 24 saatte koronavirüsten yaşamını yitirenlerin sayısı ise 174 oldu.

İstanbul'da bugün bulaşıcı hastalıktan 231 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul'da son 24 saatte bulaşıcı hastalıktan yaşamını yitirenlerin sayısını açıklandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel'in paylaştığı tabloya göre, İstanbul'da bugün 231 kişi bulaşıcı hastalık nedeniyle hayatını kaybetti.

Böylece İstanbul'da bulaşıcı hastalıktan yaşamını yitirenlerin toplam sayısı 493'e yükseldi.

istanbul-da-bugun-bulasici-hastaliktan-231-kisi-yasamini-yitirdi-809797-1.
Fotoğraf: CHP'li Özel'in paylaştığı tablo

Sağlık Bakanlığı'nın bugün (26 Kasım) açıkladığı verilere göre, 174 kişi yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

CHP'li Özgür Özel, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Veriler 2 gün önceye göre gerçeğe daha yakın, ama halen gerçekten çok uzak..." dedi.

KAFTANCIOĞLU: SALGIN HER GEÇEN DAKİKA YAYILIYOR

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bugün İstanbul’da 231 vatandaşımızı kaybettik. Sayıdan bağımsız 231 aileye ateş düştü. Salgın her geçen dakika yayılıyor" dedi.

Kaftancıoğlu, açıklamasında, "Derdim tasam moral bozmak değil durumu doğru tespit edip gereğini yapmak. İstanbul için daha fazla gecikmeden gereğini yapın" ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, BAKAN KOCA'YA YANIT VERMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kendisine yönelik, “Bizim açıkladığımız rakamlar doğru, herkes kendi icraatına odaklanmalı” ifadesine yanıt vermişti.

“Bir belediye başkanı, ölüm sayısını açıklamaktan nasıl mutlu olsun?” diyen İmamoğlu, şunları söylemişti:

“Böyle bir şey mümkün mü? Biz, pandemiyi, şeffaf bir süreç yönetimiyle yenebiliriz. Pandemi sürecinden ancak böyle galip çıkabiliriz. Dün; Rusya’da, Almanya’da ölüm sayılarının çok yüksek sayıda olduğu açılandı. Ne oldu yani; Almanya’nın ışıltısı mı kayboldu? Ya da Rusya çöktü mü yani? Toplumla bunların paylaşılması, toplumun da süreci ciddiye almasına ve ilgililerin de bu konuyla ilgili çok daha sıkı tedbirler açıklamasına vesile olacaktır.”