Dün öğleden sonra İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı, bugün de etkili olmaya devam edecek

İstanbul'da bugün kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesinden yayınladığı rapora göre, İstanbul'da bugün de etkili olması beklenen kar yağışı ile ilgili saat verildi. MGM'nin günlerdir yaptığı uyarıların ardından yurttaşlar 'İstanbul'a kar ne zaman yağacak?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Yağışların öğleden sonra başlaması bekleniyor.

Dün öğle saatlerinden sonra İstanbul'da kar yağışları etkisini göstermişti.Meteoroloji, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce ve daha pek çok ilin bulunduğu yerlerde kar kalınlıklarının 20 cm üzeri olacağını belirtirken, ayrıca, 'Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.' açıklamasını yaptı.

YAĞIŞLAR ÖĞLEDEN SONRA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bugün de kar yağışlarının beklendiğini belirtti. Yağışların öğleden sonra başlaması bekleniyor.

İstanbul için 5 günlük hava tahmini:

istanbul-da-bugun-kar-yagacak-mi-685026-1.

İSTANBUL VALİLİĞİNDEN UYARI

İstanbul Valiliği, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre; Bugün (7 Şubat) havanın karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığının en düşük 1, en yüksek 7 derece olacağı tahmin ediliyor" dedi.

İstanbul’da Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre;

Bugün (7 Şubat) havanın karla karışık yağmurlu olması bekleniyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ila 5 derece altında seyredeceği; en düşük 1, en yüksek 7 derece olacağı tahmin ediliyor. Rüzgârın; Kuzey ve Kuzeybatı yönlerinden orta kuvvette, gece saatlerinde kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İstanbul’da bugün karla karışık yağmurlu olması beklenen havanın yarın (8 Şubat) kar yağışlı, Pazar günü (9 Şubat) ise parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı yarın en düşük -1, en yüksek 3; Pazar günü en düşük -2, en yüksek 5 derece olacak.

METEOROLOJİ 1. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN ORTA KUVVETTE KAR UYARISI

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, akşam saatlerinde İstanbul genelinde yağmur şeklinde başlayacak yağış, önce karla karışık yağmur, ardından da kara dönerek gece boyunca sürecek. Orta kuvvette etkili olacak karın, güney sahillerinde 2-5, kuzey ve iç kesimlerinde 5-9 santimetreye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Yarın sabah saatlerinde Avrupa yakasında, öğleden sonra ise Anadolu yakasında etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışı ile hafta sonunda etkili olacak soğuk hava, pazartesi sabah saatlerine kadar buzlanma ve don olaylarına neden olabilecek.

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Çanakkale ve Manisa dışında kalan bütün bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz, Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Ordu, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

Rüzgarın; Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.