İstanbul'da yarın cuma namazı kılınmasına izin verilecek camiler açıklandı. Buna göre Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii'nde namaz kılınabilecek

İstanbul’da cuma namazı kılınacak 5 cami açıklandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yarın kentte cuma namazı kılınacak camilerin Süleymaniye, Sultanahmet, Yeni Camii (Eminönü), Ortaköy Camii ve Çamlıca Camii olduğunu açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, salgın sonrası ilk cuma namazını “İstanbul’un fethi”nin yıldönümü olan 29 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda kıldıracağını açıklayarak, “Camilerin fethini gerçekleştireceğiz” demişti.

ALINACAK TEDBİRLER

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.

Başkanlığın internet sitesinde, "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" başlığıyla yer alan afişte, koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı.

Hazırlanan afişte, camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.